PREDSEDNIK VUČIĆ: Kriza u Evropi i svetu će ESKALIRATI u narednim mesecima

18:25

24.06.2024

Podeli vest:

Printscreen/TV Pink
Printscreen/TV Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji se obraća javnosti, poručio je da očekuje eskalaciju situacije u Evropi i svetu, ali da moramo da budemo čvrsto opredeljeni da svoj posao uradimo na najbolji mogući način, da sačuvamo mir, da obezbedimo ekonomski rast.

–  Živimo u vreme najveće krize kada je reč o geopolitici. Neretko se uzdam u ono što osećam kroz razgovore sa svetskim liderima. Očekujem eksalaciju situacije u narednim mesecima i da se suočimo sa najtežim posledicama, govorim o Evropi i Svetu. Mi moramo da budemo čvrsto opredeljeni da ono što je do nas uradimo na najbolji način, da sačuvamo mir u našoj zemlji i da obezbedimo ekonomsku stabilnost za naše građane.

Printscreen/TV PinkPrintscreen/TV Pink

– Mi smo rekli da je Expo 2027. godine za nas ne krajnja, ali ključna tačka za razvoj Srbije u tom smislu. Predstaviću vam dokle smo stigli sa tim , ali i o problemima i izazovima za nas. Možete da vidite, nacionalni stadion biće povezan sa Expom, u toku su razgovori sa jednom od dve najmoćnije kompanije koje rade sa stadionom Real Madrida, Mančester Sitija. Radićemo da oni upravljaju ne samo sa stadionom u Beogradu, već sa stadionima u Zaječaru, Leskovcu, Loznici. Nama je dozvoljeno da Expo bude na prostoru od 25 hektara. Odojili smo jedan malo veći prostor gde će biti sve najmoćnije kompanije koje žele da predstave svoje proizvode. Biće tu Expo promenada, pešačka zona od želzničke stanice koja nas spaja sa aerdoromom i Zemunom i centrom Beograda.

– Nacionalni stadion će imati kapacitet od 52.000 mesta. Očekujemo da će se finale Lige Evrope igrati na našem nacionalnom stadionu već 2028. godine. Biće bezbednosno urađen do perfekcije i biće to stadion među tri najlepša u Evropi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.