ZAVRŠEN UPIS U PANČEVAČKE SREDNJE ŠKOLE: Novi upisni krug u avgustu!

18:58

03.07.2024

Podeli vest:

Tehnička škola 23. maj Pančevo
Tehnička škola 23. maj Pančevo

Završava se ovogodišnja upisna groznica. Bivši osmaci su nakon polaganja završnog ispita i popunjavanja liste upisivali srednjoškolske obrazovne ustanove u kojima će nastaviti svoje školovanje.

Naime, 2. jula objavljen je raspored učenika po srednjim školama, a narednog dana, 3. jula, završen je drugi krug upisa u pančevačke srednje škole. Kao i prethodnih godina u Gimnaziji „Uroš Predić”,  Medicinskoj školi „Stevica Jovanović“ i Ekonomsko-trgovačkoj školi već u prvom upisnom krugu popunjeni su svi kapaciteti.

Učesnici konkursa su prilikom upisa podnosili školi prijavu za upis, uverenje o položenom završnom ispitu i originalno svedočanstvo o završenom osnovnom obrazovanju i vaspitanju, izvod iz matične knjige rođenih, i lekarsko uverenje o ispunjavanju zdravstvenih uslova. Za upis u gimnaziju i obrazovne profile za koje to nije predviđeno ovim konkursom nije bilo potrebno podnositi lekrsko uverenje.

Maturanti koji nisu uspeli da se upišu u ovom roku, s novim listama želja, mogu to da učine u narednom upisnom krugu koji je zakazan za 22 i 23. avgust. Prema podacima Okružne upisne komisije mesta ima u Poljoprivrednoj školi „Josif Pančić” i to na četvorogodišnjim smerovima Poljoprivredni tehničar (4 mesta) i Poljoprivredni tehničar digitalnih tehnologija (21 mesto). Pored toga u ovoj školi ima pet slobodnih mesta na smeru Cvećar, a još 14 đaka može da upiše smer Rukovalac poljoprivredne tehnike.

U Mašinskoj školi Pančevo ostale je upražnjeno 9 mesta na smeru Mašinski tehničar za kompjutersko upravljanje (četvorogodišnji) i na smeru Mašinski tehničar motornih vozila (17 mesta). Na trogodišnjem smeru Instalater vodovoda, grejanja i klima uređaja ima mesta za još tri kandidata, kao i na trogodišnjem smeru Operater mašinske obrade rezanjem (6 mesta). Kada je reč o Elektrotehničkoj školi „Nikola Tesla” slobodnih mesta ima na smeru serviser termičkih i rashladnih uređaja (16 mesta). U Tehničkoj školi “23 maj” još dva kandidata mogu da se upišu na smer Prehrambeni tehničar. Nije popunjen smer za mesara – preostalo je još šest mesta.

Z.S

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.