Danas sparno, s pljuskovima i grmljavinom

Očekivane su meteoropatske reakcije u vidu reumatskih bolova i poremećaja sna.

07:35

20.07.2024

Podeli vest:

Pixabay
Pixabay

BEOGRAD – U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno, toplo, sparno i nestabilno vreme, s pljuskovima i grmljavinom češćim popodne i uveče, koji ponegde mogu biti jači i praćeni gradom i jakim ili olujnim vetrom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Od danas se očekuje manji pad temperature koja će biti od 30 do 34 stepena Celzijusa, mada će u većim gradovima noći i dalje biti tropske – s temperaturom iznad 20 stepeni.

Mogući reumatski bolovi i poremećaj sna
Relativno nepovoljna biometeorološka situacija može uzrokovati uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih. Oprez se savetuje srčanim bolesnicima i astmatičarima. Očekivane su meteoropatske reakcije u vidu reumatskih bolova i poremećaja sna. Svim učesnicima u saobraćaju se preporučuje pažnja.

RHMZ je upozorio da se i narednih dana u Srbiji očekuju pljuskovi i grmljavina lokalno uz grad, jak ili olujni vetar, i da će za te lokacije izdavati hitna upozorenja jedan do dva časa unapred.

Danas će vetar biti najpre slab do umeren istočni, a krajem dana u Vojvodini u skretanju na severni.

Jutarnja temperatura od 18 do 24 stepena, a najviša dnevna od 31 do 36 stepeni.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno i malo svežije nego u petak, ali sparno i nestabilno, s pljuskovima i grmljavinom, češćim popodne i uveče, koji u pojedinim delovima grada mogu biti intenziviji, praćeni gradom i jakim ili olujnim vetrom. Duvaće slab do umeren istočni vetar. Jutarnja od 22 do 24 stepena, a najviša dnevna oko 32 stepena.

(RTS)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.