OMOLJICA: Tokom „Porodičnih dana“ za vikend decu oduševio „Pena parti“

22:02

12.08.2024

Podeli vest:

Foto: Mesna zajednica Omoljica

Jedanaesti „Porodični dani“ traju već nekoliko dana, a za vikend je naročito bilo atraktivno.

U subotu je najpre igran turnir u fudbalu za mlađe kategorije, decu rođenu između 2014. i 2016. godine, kada je trijumfovao starčevački „Borac”, ispred dve ekipe omoljičke „Mladosti”: „crvenih” i „belih”.

Istog dana su revijalni meč odigrale prva i druga ekipa domaće „Mladosti”.

Turnir u šahu je priređen u Domu kulture i pobedio je Miloš Živanović, dok je drugi bio Jovan Nikolić, a treći Ilija Marjanović.

A dečje veče bilo je za priču. Mališane su najpre oduševili UV dino raptor animatori, koji su specijalnim edukativnim programom na zabavan i prijemčiv način približili prisutnima kako su živela i izumrla ova praistorijska stvorenja. Za sve to vreme decu je posmatrala ogromna lutka čuvenog predatora ti-reksa.

Međutim, to je bio samo šlagvort za najbolju žurku za ovih jedanaest godina „Porodičnih dana”, kako mnogi Omoljčani tvrde, makar kada je reč o mališanima.

Naime, „Pena parti” je privukao više od trista pedesetoro razdragane dece. Taj nivo njihovog oduševljenja retko se viđa, a mnogi su ostali da se valjaju u naslagama penušave materije i mnogo nakon što je žurka zvanično završena. Inače, svi su bili pripremljeni u kostimima, a čak su i majke s malom decom u naručju ulazile u penu.

I u nedelju, 11. avgusta, bilo je uzbudljivo, naročito na fudbalskim terenima, a kada je reč o deci rođenoj između 2012. i 2013. godine, trijumfovala je omoljička „Mladost”, druga je bila „Budućnost” iz Brestovca, a treći je bio starčevački „Borac”.

Redosled je malo drugačiji u konkurenciji malih fudbalera rođenih 2010. i 2011. godine, jer su Brestovčani pobedili, ispred Omoljčana i Starčevaca.

Potom je na platou ispred Doma kulture nastupio dečji „prekaljeni as” Peđolino, što je bilo solidno posećeno, a još jedan spektakl su napravili „Neonski leptiri”, prelepa predstava, kada su pogašena svetla javne rasvete kako bi UV lampe došle do izražaja.

Utisak su dodatno pojačale dve devojke odevene u fluorescentne kostime, čiji je izlazak na binu bio uzbudljiv i dramatičan, uz muziku nalik na otkucaje srca. I tako je sigurno oko dvesta dece ponovo uživalo, a kulminacija je bila uz taktove popularne „Makarene”.

„Porodični dani“ nastavljaju se intezivnim programima, koji će potrajati sve do 20. avgusta.

(Opširnije u narednom štampanom izdanju „Pančevca“)

(Pančevac/J. Filipović)

Omoljica: „Porodični dani“ u punom jeku

OMOLJICA: „Cipovke“ otvaraju sutra 11. „Porodične dane“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.