JAVNE ČESME u Pančevu čiste

Pančevci u ovim vrelim danima imaju tu privillegiju da je voda sa svih javnih česmi, na kojima se i proverava, potpuno bezbedna i za umivanje i za piće.

13:17

19.08.2024

Podeli vest:

Pančevac / Milan Šupica
Bezbedne, a još i rade

Voda na česmama u Pančevu, o kojima brinu javna preduzeća “Zeleniilo” i “Vodovod”, redovno se kontroliše i potpuno je ispravna i bezbedna za upotrebu, pokazuju analize Zavoda za javno zdravlje Pančevo.

Česme koje se nalaze na grobljima, pijacama i u parkovima, prema ugovoru sa JKP „Zelenilo”, proveravaju se dva puta godišnje. Uzorci uzeti u aprilu, kada su one postavljene, kao i oni od 12. ili 19. jula, pokazali su da se ona može koristiti i za piće bez ikakve bojazni. Kontrolisane su četiri javne česme na pijacama (Zelena pijaca, Robna pijaca „Aerodrom“  – Buvlja pijaca, Pijaca na Tesli i Kotežu), zatim četiri javne česme u Narodnoj bašti („Kafe Galerija”, kod javnog toaleta, trim staze i ružičnjaka), tri javne česme u parku „Barutana“ („Barutana atelje“, „Barutana stena“ i „Barutana skejt park“) i pet javnih česma na grobljima (Novo groblje, Staro pravoslavno groblje, Evangelističko-reformatsko groblje („Kotež“), Katoličko groblje i Vojlovačko groblje).

O 11 gradskih javnih česmi na javnim prostorima brine JKP „Vodovod i kanalizacija“ i voda sa njih prema svim dosadašnjim analizama može da se koristi i za piće. Tri puta nedeljno, ponedeljkom, utorkom i četvrtkom, uzorkuje se voda sa česmi na uglu ulica cara Dušana i Filipa Višnjića, cara Dušana i Prvomajske, Knićaninove i Jovice Bezuljevića, Uroša Predića i Marka Kulića, zatim u Ulici maršala Tita u naselju „Skrobara“, na dečijim igralištima u Gradskom parku, Masarikovoj 2, Svetog Save 101 i na Kotežu 2. Jednom nedeljno proverava se voda sa česmi u Ulici Toze Markovića 2 i na uglu Kozaračke i Ohridske. Česma u Gornjem gradu kod Preobraženske crkve trenutno se ne kontroliše zbog radova u Ulici Dimitrija Tucovića 2.

(Pančevac / N. S.)

Nijedno kupalište ne preporučuje se za rekreaciju

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.