MEMEDOVIĆ OSTAO ZATEČEN Andrea iz Kovačice oduševila znanjem i životnom pričom u kvizu Potera!

09:46

03.09.2024

Podeli vest:

Printscreen/RTS

U sinoćnoj epizodi „Potere“, jednog od omiljenih TV kvizova u Srbiji, takmičari su briljirali i osvojili čak 1.130.000 dinara. Tom prilikom, posebnu pažnju svojom životnom pričom privukla je Andrea Čizik iz Kovačice.

Tragač Milan Bukvić sinoć je pred sobom imao vidno raspoloženu ekipu takmičara pred kojima je na kraju položio oružje i viteški čestitao pobedu. Pred njim su se redom nizali student i poznavalac narodne muzike Bogdan Mašojević, master politikolog sa odsluženim vojnim rokom Andrea Čižik, student elektrotehnike Igor Janjić i njegov diplomirani kolega Aleksandar Plašćinski. Nakon finalne igre u „Poteri“, oni su kući otišli sa 1.130.000 dinara.

Ko je Andrea Čizik koja je oduševila Srbiju

Pažnju publike kraj malih ekrana, ali i voditelja, Jovana Memedovaića, privukla je Andrea Čizik, jedina dama među učesnicima, koja se istakla se ne samo znanjem već i životnom pričom.. Ova 32-godišnja diplomirana komunikološkinja iz Kovačice, osim što je završila studije i master na Političkim naukama, otkrila je da je služila redovni vojni rok – iskustvo koje retko ko ima.

„Ja sam polu Slovakinja, trenutno nezaposlena, i vreme provodim sa svojom dvogodišnjom kćerkom. Nakon studija, odlučila sam da idem na redovno služenje vojnog roka,“ podelila je Andrea, dodajući da je vojnu obuku prošla u Somboru, dok je specijalističku obuku završila u Gornjem Milanovcu, gde je obučena za vezistu.

Vojska je za nju osećaj dužnosti i časti prema otadžbini

Memedović, vidno iznenađen, upitao ju je kako je doživela to iskustvo. „Vrlo lepo. Vratila bih se sutra da mogu,“ rekla je Andrea, s osmehom na licu. Na dodatno pitanje da li bi se aktivirala, pojasnila je: „Nije stvar u finansijskoj koristi ili zaposlenju, već u osećaju dužnosti prema otadžbini. Moj otac je vojno lice, i vođena time, osećam obavezu da služim ako se za tim ukaže potreba. Verujem da bi se te želje mogle proširiti i među mladima.“

Andrea je dalje navela da je ljubiteljka kvizova i da joj je ovo bilo prvo učešće u nekom od njih. „Ovaj kviz mi je omiljen. Pratim kvizove od detinjstva sa porodicom i smatram da je ‘Potera’ najpotpuniji,“ objasnila je.

Memedović je dodao: „Vi ćete nam definitivno ulepšati ovo veče.“

Svojim znanjem i brzim razmišljanjem, Andrea je uspela da odbrani srednju svotu od 60.000 dinara, čime je značajno doprinela ukupnom dobitku tima od 1.130.000 dinara. „Ponosna sam što sam deo ove pobede i što sam mogla da doprinesem timu,“ zaključila je Andrea na kraju emisije.

(Pančevac/Blic)

SANJA OBORILA REKORD KVIZA POTERA Prva takmičarka koja je SAMA osvojila 500 HILJADA dinara!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.