Predsednik Vučić pokrovitelj Oktobarskih susreta u Idvoru

08:47

14.09.2024

Podeli vest:

Kovačica/RTVOK

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić dao pokroviteljstvo nad Oktobarskim susretima u Idvoru, javlja RTVOK.

Predstavnici Opštine Kovačica, predsednik Petar Višnjički i pomoćnica predsednika Marijana Melis, sa zadovoljstvom su primili obaveštenje od predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića o preuzimanju pokroviteljstva nad ovogodišnjim Oktobarskim susretima u Idvoru.

U svom pismu, predsednik Republike Srbije osvrnuo se na izuzetne doprinose Mihajla Pupina, naglašavajući njegovu ulogu kao jednog od najvažnijih srpskih naučnika i patriota. Pupin, čije ime je povezano sa značajnim dostignućima u oblasti elektrotehnike i telekomunikacija, ostavio je dubok trag u nauci i tehnologiji. Njegov rad je značajno uticao na razvoj moderne komunikacije, a njegova posvećenost rodnom kraju i domovini čini ga simbolom patriotizma i intelektualne izvrsnosti. Predsednik je istakao:

„Sa svoje strane, imajuci u vidu sve ovo gore navedeno, i ostajuci zadivljen pred velikim delom našeg naučnika, rodoljuba i patriote, sa zadovoljstvom se prihvatam pokroviteljstva nad manifestacijom Oktobarski susreti Idvor 2024.“

Oktobarski susreti će se obeležiti 9. oktobra 2024. godine u Idvoru. Ovo priznanje ne samo da potvrđuje značaj Oktobarskih susreta kao ključnog kulturnog događaja, već i ističe značaj Mihajla Pupina kao nacionalnog junaka i uzora.

(RTVOK)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.