MI PITAMO ZA VAS: Sušenje veša na terasi

Šta o pravilima korišćenja terasa, balkona i lođa kaže Gradska odluka o kućnom redu

16:35

16.09.2024

Podeli vest:

Foto: Pančevac
Ako nemate vešernicu, može

„Komšija mi je rekao da ne mogu da sušim veš na terasi i da mu je ružno da na prvom spratu, gde inače stanujem, gleda moje čaršave, pa će me prijaviti komunalnoj miliciji. Ja mašinu za sušenje nemam, pa gde onda da ga sušim?”, pitanje je naše sugrađanke Safete M.

Istina je da je poslednja decenija donela promene i kada je uređivanje izgleda terasa i balkona u pitanju, ali zakonodavci su imali u vidu i životne običaje kod nas. Tako i Odluka o kućnom redu u stambenim zgradama u Pančevu propisuje: nije dozvoljeno sušenje rublja na otvorenim delovima zgrade (prozori, terase, balkoni i lođe) koji su vidljivi sa ulice ili druge javne površine, AKO U ZGRADI POSTOJI PROSTORIJA ZA SUŠENJE RUBLJA.

Nije dozvoljeno ni da se s prozora, terasa, balkona i lođa tresu tepisi, posteljine, stolnjaci…

Znači, ako nemate vešernicu, možete ga sušiti i na terasi. Naravno, imajte i vi u vidu da ipak malo „izaˮ ili na neku donju sušilicu obesite, na primer, donji veš.

Takođe, prema pančevačkom „kućnom reduˮ, na terasama, balkonima i lođama nije dozvoljeno držanje stvari i predmeta koji narušavaju izgled zgrade (nameštaj, ogrevni materijal i slično), kao i držanje stvari koje bi usled pada mogle povrediti, oštetiti ili uprljati prolaznike i vozila. Cveće u saksijama može se držati na prozorima, terasama, balkonima i lođama, ili na njihovim ivicama, samo u određenim sigurnosnim posudama, a zalivanje cveća se mora obavljati tako da voda ne kvasi fasadu zgrade, balkone, terase ili prolaznike i vozila.

Nije dozvoljeno ni da se s prozora, terasa, balkona i lođa tresu tepisi, posteljine, stolnjaci, a valjda se podrazumeva da je zabranjeno i bacanje smeća iz stana kroz prozore i preko ograda terasa.

(Pančevac / N. S.

)MI PITAMO ZA VAS: Prijava kvara na uličnoj rasveti

MI PITAMO ZA VAS: Besplatan parking za trudnice

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.