VUČIĆ: Zahtevam od svih državnih organa da učine sve kako bi Sergej Trifunović bio pušten na slobodu i vraćen u Srbiju

11:22

18.09.2024

Podeli vest:

Foto: Printscreen

Predsednik Aleksandar Vučić obratio se putem video-poruke na svom Instagram nalogu.

– Pre nekoliko dana videli smo opštu hajku protiv države Srbije, organizovanu spolja i iznutra, samo zato što je jedna estradna umetnica iz Hrvatske zadržana više desetina minuta na graničnom prelazu, nije pritvarana, nije hapšena, nije maltretirana. Isti ti ćutali su kada je advokat Berić iz Beograda bio utamničen na 15 dana samo zbog nekakve pesme objavljene na njegovom ličnom Fejsbuk profilu. Juče je uhapšen i daleko od graničnog prelaza odveden Sergej Trifunović, čovek koji je moj politički protivnik, osnivač Pokreta slobodnih građana, ali je državljanin naše zemlje, a da niko nije dobro razumeo zbog čega – objavio je predsednik.

– Zahtevam od svih državnih organa u Republici Srbiji, posebno od Ministarstva spoljnih poslova, da se maksimalno angažuju i učine sve kako bi Sergej Trifunović bio pušten na slobodu i vraćen u Republiku Srbiju – kazao je Vučić.

– Apelujem na hrvatske vlasti da razumeju da utamničenje Srba ne vodi stvaranju boljih odnosa. Ne želim da izgovaram teške reči, već samo molim i zahtevam da se ponašaju racionalno i da Trifunovića što pre puste na slobodu – poručio je predsednik Vučić.

(Pančevac)

Vučić sa kardinalom Parolinom: Visoko cenimo principijelnu poziciju Svete Stolice po pitanju KiM

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.