Usvojen rebalans budžeta Grada Pančeva za 2024.

Na sednici Skupštine Grada Pančeva usvojen je drugi rebalans budžeta za 2024. čime se stiglo za sada, do najvećeg budžeta Pančeva od skoro 10 milijardi dinara.

08:58

28.09.2024

Podeli vest:

Na sednici Skupštine grada Pančeva usvojen je rebalans budžeta Grada Pančeva za 2024.godinu u iznosu od skoro 10 milijardi dinara. Kako je istakao zamenik gradonačelnika Predrag Stojadinov, ovo je najveći i rekordni budžet grada Pančeva do sada. Na ovoj skupštini su takođe izložene kapitalne investicije koje će biti realizovane u tekućoj i sledećoj godini. Neke od tih investicija su završetak ulice Dimitrije Tucovića, fekalna kanalizacija, izgradnja vrtića i drugih obrazovnih ustanova, ali i ulaganja u sve segmente grada.

Na sednici Skupštine Grada Pančeva usvojen je drugi rebalans budžeta za 2024. godinu, čime se stiglo za sada, do najvećeg budžeta Pančeva od skoro 10 milijardi dinara. Obrazlažući mere i projekte koje je sproveo i realizovao grad, kako bi se do ovog rezultata došlo, zamenik gradonačelnika Predrag Stojadinov, rekao je da je ovo postignuto zajedničkim radom koji je gradanačelnik Aleksandar Stevanović, sa svojim timom ostvario.

Stojadinov se osvrnuo i na prethodni rebalans, kao i na to da se do ovog poslednjeg stiglo uzlaznom putanjom.

Za kapitalne investicije koje će se realizovati u 2024. godini Grad Pančevo planira kreditno zaduženje u iznosu od skoro 202 miliona dinara. Njime su obuhvaćeni projekti važni za sve građane Pančeva, kao i za njihovo nesmetano funkcionisanjne.

U obraćanju odbornicima i odgovoru na postavljena pitanja gradonačelnik Aleksandar Stevanović je istakao da je otvoren za nove predloge i rešenja, ali da smatra da je komunalni sistem radio dobro.

Kada je u pitanju prevoz putnika ,sadašnji  Pantransport  se pokazao kao dobro rešenje, i danas iz gradske kase mnogo manje novca izdvaja za to preduzeće nego ranije, istakao je Stevanović.

 

Na ovoj Skupštini raspravljalo se i o kadrovskim rešenjima. Usvojeni su predlozi prestanka mandata vršilaca dužnosti JKP „Higijena“ i Istorijskog arhiva, kao i prestanak mandata direktora JP Gradska stambena agencija, a usvojeni su i predlozi rešenja o imenovanju novih vršilaca dužnosti.

SKUPŠTINA GRADA: Sednica je u toku, 98 tačaka dnevnog reda

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.