PANČEVAČKI BUDŽET STAO NA 9,3 MILIJARDE DINARA Veći prihodi nisu slučajnost

Značajan deo sredstava biće usmeren na modernizaciju škola i vrtića, ali i na unapređenje zdravstvenih kapaciteta i modernizaciju kulturnih i sportskih ustanova

09:25

02.10.2024

Podeli vest:

Foto: Milan Šupica

PANČEVO –  Budžetski okvir Grada Pančeva utvrđen je nedavno usvojenim rebalansom na iznos od 9.297.780.183 dinara.

Pred odbornicima Skupštine grada našlo se čak 99 predloga vezanih za različite oblasti života i razvoja grada, za unapređenje komunalnih, infrastrukturnih i socijalnih aspekata. Obrazlažući rebalans budžeta zamenik gradonačelnika Pančeva Predrag Stojadinov rekao je da vođenjem odgovorne politike, Grad Pančevo danas ima rekordan budžet. 

– Ovaj rebalans nije slučajnost, niti rezultat kratkoročnih mera. Naprotiv, on je plod dugogodišnjeg, odgovornog upravljanja, uspešnih investicija i strateškog razvoja. Trenutak je istorijski, ne samo po obimu budžetskog priliva, već po potencijalu koji pruža za dalji razvoj našeg grada i naseljenih mesta – poručio je Stojadinov,a prenosi Dnevnik.

On je između ostalog dodao da prilivi u budžetu omogućavaju ubrzanu realizaciju ključnih projekata zarad unapređenja kvaliteta života stanovništva.

– Svi smo svesni koliko su putevi, komu­na­lne usluge i saobraćajna mreža ključni za kvalitet života i funkcionisanje grada, zato planiramo velike projekte koji se odnose na rekonstrukciju i revitalizaciju postojeće, ali i izgradnju nove putne infrastukture. Cilj koji smo postavili jeste i modernizacija vodovodne i kanalizacione mreže, kao i implementacija rešenja koja će doprineti energetskoj efikasnosti i zaštiti životne sredine – naznačio je zamenik gradonačelnika na čemu će se raditi.

Novi direktori
Odbornici su prihvatili predloge novih v.d. direktora, pa je tako u JKP „Higijena“ na čelu Boban Đurđev, dok je novi v.d. direktora Gradske stambene agencije Pančevo Mišo Marković, a Istorijskog arhiva Dragan Lončarević.

Poseban fokus stavlja se na unapređenje javnih usluga, a Stojadinov kaže da će značajan deo sredstava biti usmeren na modernizaciju škola i vrtića, ali i na unapređenje zdravstvenih kapaciteta i modernizaciju kulturnih i sportskih ustanova. O konstantnom rastu budžeta Grada Pančeva, prihodima i rashodima, kao i o benefitima za građane govorio je i gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović.

– Zahvaljujući kreiranoj politici predsednika Republike Srbije, Aleksandra Vučića, kao i našem sprovođenju te politike budžet nam iz godine u godinu raste. Povećanjem prihoda mi danas imamo sredstva koja će nam omogućiti ravnomerna ulaganja u dalji razvoj grada – istakao je u svom obraćanju Stevanović.

(Dnevnik/I. Bakmaz)

DOM ZDRAVLJA PANČEVO: Telefonska linija u ambulanti “Novi svet” nije u funkciji

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.