Džudista Tamiša na usavršavanju u Japanu

Petar Novaković sa svojim trenerom Borisom Bevcom otputovao je u Tokiji, gde će do 15. oktobra trenirati u najstarijoj školi džudoa na svetu - „Kodokana”

10:00

04.10.2024

Podeli vest:

privatna arhiva

Džudista „Tamiša” Petar Novaković sa svojim trenerom Borisom Bevcom otputovao je u Tokiji, gde će do 15. oktobra u najstarijoj školi džudoa na svetu „Kodokana” trenirati sa eminentnim trenerima i takmičarima iz ove zemlje.  Perspektivni džudisti iz čitavog sveta ovde dolaze da bi naučili sve o istoriji ovog sporta, ali i da bi otkrili nešto novo. Sa trenerom Bevcom Petar je odradio prve treninge u sali koja se nalazi u centru grada još od 1882. godine, samo je sad to Kodokan institut na 9 spratova:

– Ostvarili smo naš san. Treniranje u sali Kodokana gde je ovaj sport i nastao postala je naša stvarnost. Odradili smo prve treninge i bilo je pravo uživanje raditi sa ljubaznim džudokama koji prosto plešu po tatamiju, koji su savršeno tehnički osposobljeni.Siguran sam da će Petru ovo mnogo koristiti i da ćemo zajedno mnogo toga naučiti-rekao je Boris Bevc.

Nema sumnje da će pančevački džudisti mnogo dobiti nakon ove posete kolevci džudoa, jer će pored novih tehnika naučiti i sve o kulturi ove zemlje i ophođenju u sportu i tek treba očekivati u narednom periodu šampiosnke rezultate u džudo klubu „Tamiš”

GJ

PETAR NOVAKOVIĆ SE POZLATIO U AFRICI

Petar Novaković iz DžK Tamiš državni prvak

BONUS VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.