VELIKO INTERESOVANJE Pančevci i ove nedelje imali priliku da obave opšti zdravstveni pregled

21:04

06.10.2024

Podeli vest:

Foto: Printscreen/RTV Pančevo

U Srbiji se nastavlja akcija preventivnih medicinskih pregleda koju sprovodi Ministarstvo zdravlja. Pančevci su ove nedelje imali priliku da u Opštoj bolnici Pančevo i Domu zdravlja obave opšti zdravstveni pregled, laboratorijske analize, tumor markere, kao i da se vakcinišu protiv sezonskog gripa.

U okviru redovne preventivne akcije Ministarstva zdravlja, i ove nedelje se u Specijalističkom centru Opšte bolnice Pančevo obavljao niz besplatnih zdravstvenih pregleda, kao i vakcinacija protiv sezonskog gripa. Kao i prethodnih nedelja, pacijenti su se odazvali u velikom broju, navodi doktorka Slađana Kovačević.

Pregledi i vakcinacija obavljali su se i u Preventivnom centru Doma zdravlja Pančevo.

Fokus ovonedeljnih analiza je rano otkrivanje dijabetesa, što je veoma važno, jer je reč o bolesti sve rasprostranjenijoj među mlađom populacijom, ističe doktorka Milana Stevanović.

Kada je o vakcinaciji protiv gripa reč, ono počinje u svim zdravstvenim ambulantama u Pančevu, pa će građani koji se nisu vakcinisali u toku preventivnog pregleda moći da to učine kod svojih izabranih lekara.

(Pančevac/RTV Pančevo)

ZA ŽENE DO 45 GODINA: Karavan preventivnih UZ pregleda za rano otkrivanje karcinoma dojke u Pančevu

BONUS VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.