HUMANOST NA DELU: U Gradskom parku održana Trka za srećnije detinjstvo

08:54

08.10.2024

Podeli vest:

Foto: Printscreen/RTV Pančevo

U Gradskom parku održana je tradicionalna manifestacija Crvenog krsta pod nazivom „Trka za srećnije detinjstvo“. Ova humanitarna akcija okupila je brojne učenike i građane koji su svojim učešćem podržali prikupljanje sredstava za obezbeđivanje užina deci iz socijalno ugroženih porodica, promovišući vrednosti empatije, solidarnosti i zajedništva.

U okviru obeležavanja Dečje nedelje, Crveni krst Pančevo organizovao je tradicionalnu manifestaciju „Trka za srećnije detinjstvo“ koja je okupila veliki broj dece i mladih koji su došli da podrže ovu humanitarnu akciju. Cilj ove trke bio je prikupljanje sredstava kroz kupovinu startnih brojeva, po simboličnoj ceni od 100 dinara, kako bi se pomoglo obezbeđivanje užine deci iz socijalno ugroženih porodica.

Pored učestvovanja u trci, svi takmičari dobili su i simbolične poklone među kojima su bili i kolačići pripremljeni od strane drugara iz kafića i radnog centra „Zvuci srca“.

Ova manifestacija pružila je učenicima neprocenjivu lekciju o zajedništvu i podršci onima kojima je pomoć potrebna.

Takmičari su bili umorni, ali srećni.

Ovogodišnja manifestacija „Trka za srećnije detinjstvo“ organizovana je u okviru akcije Crvenog krsta „Da zajedno užinamo“, a prikupljena sredstva biće prosleđena školama koje su učestvovale, u skladu sa njihovim potrebama.

(Pančevac/RTV Pančevo)

BUDIMO HUMANI: “Trka za srećnije detinjstvo” u ponedeljak

BONUS VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.