JUŽNOBANATSKI OKRUG: Počela vakcinacija protiv sezonskog gripa

12:04

09.10.2024

Podeli vest:

Printscreen/YT

U Južnobanatskom okrugu u ponedeljak je počela vakcinacija protiv sezonskog gripa. Iz pančevačkog Zavoda za javno zdravlje u domove zdravlja prosleđeno je više od 15.000 doza četvorovalentne i trovlentne vakcine protiv sezonskog gripa.

– Stiglo je 15. 280 doza četvorovalentne vakcine  i podeljeno svim domovima zdravlja na teritoriji okruga  i 5o doza trovalentne koje su podeljene u Alibunaru i Opovu. Vakcine se nalaze na mestima primene i sugrađani se mogu javiti svom izabranom lekaru i primiti vakcinu. Prioritet u vakcinaciji imaju stariji od 65, deca starija od šest meseci, hronični bolesnici, trudnice i svi građani koji su smešteni u kolektivnim ustanovam – rekla je dr Ljiljana Lazić za TV Pančevo i istakla da je obaveza zdravstvenih radnika da se vakcinišu protiv sezonskog gripa

Četvorovalentna vakcina protiv gripa sadrži dva tipa A virusa gripa i dva tipa B ovog virusa, trovalentna vakcina proizvedena je na Institutu Torlak.

Vreme neophodno za sticanje imuniteta je od dve do tri nedelje nakon vakcinacije tako da je sada pravo vreme ističu lekari za vakcinaciju protiv sezonskog gripa.

(RTV Pančevo)

POČELA VAKCINACIJA PROTIV GRIPA Evo za koja lica je obavezna imunizacija

VAKCINA PROTIV GRIPA I PNEUMOKOKA: Evo ko, kada i zašto bi trebalo da se vakciniše

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.