16. DANI MAĐARSKE KUHINJE U SKORENOVCU: Ovo je bila najposećenija manifestacija do sada

19:26

12.10.2024

Podeli vest:

Turisticka organizacija Opštine Kovin

Danas je u Skorenovcu po izuzetno toplom i sunčanom danu, održana XVI manifestacija od značaja za opštinu Kovin, „Dani mađarske kuhinje“ u organizaciji MZ Skorenovac.

Veliki broj posetilaca, ljubitelja gastronomije i tradicionalnih mađarskih specijaliteta doprineo je da većina kazana već oko 14 časova budu prazni i pored raznovrsne vrste mesa od kojeg su jela pripremana, uglavnom od svinjskog, ovčijeg i goveđeg mesa, pečuraka, kupusa…

Takođe, mesare Papp Skorenovac kao i mnogo drugih, predstavilo je svoje dimljene specijalitete slaninu, šunku i ostale mesne prerađevine.

I slatkiša je bilo u velikim količinama i kao i uvek najpre se rasprodala štrudla, krempita, šam- rolne i tradicionalne torte Doboš i Reforma. Mnogi posetioci su ostali bez Kurtoš kolača jer su bili redovi a nisu svi bili u prilici da dugo čekaju. Takođe i Langoš se odlično prodavao.

Pored Udruženja žena „Varočka“ iz Skorenovca i „Vredne ruke žena Kovina“ iz Kovina, učestvovali su i učenici sa profesorima kuvarskog smera, SSŠ „Vasa Pelagić“ Kovin, naši tamburaši „Kovinski Bećari“, članovi Moto kluba „Margum“ iz Kovina i mnogo UŽ iz cele Vojvodine, predstavljajući svoje proizvode i ručne radove.

Po nekoj proceni, ovo je bila najposećenija manifestacija do sada, što znači da smo veliki gurmani i volimo gastronomske manifestacije i tradicionalna jela pripremana po domaćim receptima. Organizatori su opravdali očekivanja ali ujedno zadali sebi zadatak da sledeće godine manifestaciju bar za nijansu podignu na viši nivo.

SVE SPREMNO U SKORENOVCU: Danas 16. dani mađarske kuhinje! Čeka vas 70 kotlića

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.