KRISTALNA KOALA ZA FILM „HEROJI HALIJARDA“: Uručenje nagrade Radošu Bajiću u petak

20:00

15.10.2024

Podeli vest:

Promo

U petak, sa početkom u 12 časova, u Jugoslovenskoj kinoteci će biti održana svečanost povodom dodele nagrade “Kristalna koala” za najgledaniji igrani film na ovogodišnjem XXI Srpskom filmskom festivalu u Australiji, održanom od 14. do 24. marta.

Na ovoj tradicionalnoj filmskoj manifestaciji, koja se svake godine održava u Sidneju, u konkurenciji od pet domaćih igranih filmova, ove godine prestižna nagrada “Kristalna koala” pripala je ostvarenju „Heroji Halijarda“, scenariste i reditelja Radoša Bajića.

U ime Serbian Film Festival INC Australia, autoru Radošu Bajiću nagradu će u Jugoslovenskoj kinoteci uručiti Njegova Ekselencija Ambasador Australije u Srbiji gospodin Daniel Emeri.

Film „Heroji Halijarda“, nastao u koprodukciji Contrast Studios i Telekoma Srbija, svoju internacionalnu premijeru imao je na filmskom festivalu POFF Black nights u Talinu (Estonija), nakon čega je usledila veličanstvena beogradska premijera u oktobru 2023. kao i uspešna bioskopska distribucija u zemlji i regionu.

(24/7)

KOVIN: Tribina povodom Svetskog dana mentalnog zdravlja u Biblioteci Vuk Karadžić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.