RADIONICE , KONCERTI I IZLOŽBE: Festival Pančevo grad igre od 18. do 20. oktobra

21:12

17.10.2024

Podeli vest:

Foto: Printscreen/TV Pančevo
Foto: Printscreen/TV Pančevo

U Pančevu će se od 18. do 20. oktobra održati 15 po redu festival Pančevo grad igre u organizaciji KUD “Stanko Paunović” NIS RNP.

Tokom festivala biće održane radionice , koncerti i izložbe, prenosi TV Pančevo.

Pokrovitelji festivala su grad Pančevo i Ministarstvo kulture.

Kulturno umetničko društvo “Stanko Paunović” NIS RNP ove godine po 15 put organizuje festival Pančevo grad igre.  Festival počinje otvaranjem izložbe plakata Od prvog do petnestog  i izložbe dečijih radova koji su nastali tokom kampa u Mataruškoj banji.

Za subotu organizatori najavaljuju  koreografsku radionicu i radionicu zlatovez, kao  i koncert u dvorani Kulturnog centra.

Deajn Trifunović – umetnički direktor KUD “Stanko paunovikć” NIS RNP

-Prvi koncert biće održan u dvorani KC od 17 čsaova. Predstaviće se KUD iz Leposavića, sa Kosova  i Metohije, zatom AKUD  Mladost iz Temišvar,  ansambl iz Crepaje,  pančvački KUD Čigra  i KUD Stanko Paunović  dečjim ansamblom, omladinskim  kao i naša sekcija iz Omoljice

U nedelju u 17 sati počinje drugi koncert u dvorani Kultrnog centra  sa velikim broj  igrača i koreografija iz svih delova zemlje.

Dejan Trifunović, umetnički direktor KUD “Stanko paunovikć” NIS RNP,  kaže da dolaze klubovi i iz drugih gradova.

– Dolaze iz Stare Pazove,  iz Sremskih Karlovaca, predstaviće se još jedan put KUD Leposavić sa Kosova, učestovavaće i učenici srednje baletske škole Dimitrije Parlić odsek za narodnu igru i predstaviće se sekcije našeg društva. Program je raznovrstan i bogat. Imaćemo i izložbu u Holu GU Zlatovez iz zbirke KUD Stanko Paunović uz mali koncert svirača na tradicionlanim instrumentima – naveo je Trifunović.

Pokrivitelji festivala su grad Pančevo i Ministarstvo kulture, a tehničku podršku pružili su Kultuni centar, Dom omladine i Srpska pravoslavna crkvena opština Pančevo “Centar”.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.