OGLASILA SE I JELENA DOKIĆ POVODOM PREBIJANJA U BEOGRADU: Muka mi je, povratila sam i slomljeno mi je srce nakon gledanja ovoga

12:28

01.11.2022

Podeli vest:

Printscreen/yt/Today

Potresne scene iz Beograda na koje niko ne može da ostane nem.

Bivša teniserka Jelena Dokić prokomentarisala je užasno ponašanje oca, koji je brutalno pretukao svoju ćerku teniserku u Beogradu.

Jelena je na društvenim mrežama podelila slike nasilja, uz veoma potresnu poruku.

„Muka mi je, povratila sam i slomljeno mi je srce nakon gledanja ovoga. Mislite da je ovo brutalno? Jeste, ali to je normalan dan za mnoge od nas koji smo bili ili smo zlostavljani, posebno kao deca. Udaranje, čupanje ušiju, pljuvanje u lice, bacanje nas na zemlju, udaranje i udaranje nogama. Samo još jedan dan za nas i to uključuje ovu 14-godišnju devojku. Zamislite šta se dešava iza zatvorenih vrata, još je gore. Upravo zbog toga sam progovorila i pisala o tome“, započela je Dokić.

Dodala je da njen slučaj nije bio ni prvi ni poslednji, a da o ovim problemima treba mnogo više da se priča.

„Uvek sam govorila da nisam ni prva ni poslednja koja je prošla kroz ovo, ali moje pitanje je da li su se stvari promenile u načinu na koji se naš sport i društvo bave ovim? Drago mi je da je ovo čudovište uhvaćeno na snimku, ali ljudi ovo gledaju i ne rade ništa dok je nije počeo šutati po podu. Takođe, mediji moraju učiniti više. Razgovarajte o tome više. Naš sport i igrači, posebno oni koji imaju veliku platformu, moraju podići svest o tome. A klubovi, savezi, upravna tela moraju da urade svoj deo posla. Ovde se sada treba pojačati. Pitanje je da li se dovoljno radi i samo na podizanju svesti o tome“.

Prozvala je poznate ličnosti i sportiste kako bi se oglasili oko ovg slučaja.

„Svi novinari širom sveta i svi vi na svojim Tviter profilima koji volite sve priče i tračeve, šta kažete na ovo? Igraju li neki igrači grand slem ili ne ili se zabavljaju? Koga briga. A ova jadna devojka. Ko će pričati o njoj i štititi je? Reći ću ti iz ličnog iskustva. Niko. Nadam se samo da će ovaj put neko pomoći jer je uplašena i slomljena i zauvek će biti traumatizovana. Hajde svi, mediji, društvene mreže, igrači, bivši igrači, novinari, podelite ovo, razgovarajte o ovome, objavite, ripostujte. Teško je gledati? Da, ali ne zaboravite da je stvarnost onoga što se dešava iza zatvorenih vrata još brutalnija. Jer nemojte zaboraviti da svi ovo ne prežive i životi su izgubljeni zbog ovakvog ponašanja o kojem ne pričamo dovoljno. Neki ne prežive, neki su ubijeni, a neki sebi oduzmu život. Vi jednostavno ne čujete za to. Dakle, vreme je da se napravi malo buke“, zavšrila je Dokić.

Jelena je kao mlađa i sama bila zlostavljana i tučena, a pre samo nekoliko meseci htela je sebi da oduzme život. Ipak, predomislila se u poslednjem trenutku, a njen primer može pomoći mnogima.

Nova.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.