VIŠI SLUŽBENICI OPŠTINSKIH IZBORNIH KOMISIJA NA SEVERU KIM PODNELI OSTAVKE Priština najavila izbore za gradonačelnike i skupštine u više opština

09:59

09.11.2022

Podeli vest:

Foto: printscreen/yt: Kosovo Online

Na severu Kosova i Metohije sve više Srba daje ostavke na svoja radna mesta i napušta privremne prištinske institucije, nakon jednostrane odluke Prištine o registarskim tablicama, smene Nenada Đurića, izgradnje baza na severu Kosova, kao i kršenja prava Srba i Briselskog sporazuma.

Nakon političkih predstavnika, policajaca, sudija i tužilaca, danas su ostavke podneli i viši službenici opštinskih izbornih komisija, prenosi Kosovo onlajn.

U talasu najave iz Prištine da će se održati vanredni izbori za gradonačelnike i skupštine u opštinama Severna Mitrovica, Zvečan, Leposavić i Zubin Potok, jutros su rukovodioci opštinskih izbornih komisija podneli ostavke na svoje funkcije, potvrdio je za Kosovo onlajn Slobodan Dimitrijević, koji je obavljao funkciju višeg službenika OIK za Severnu Mitrovicu.

„Rešili smo se na takav potez sa najavom kosovske vlade da će se raspisati vanredni izbori u našim opštinama bez političkog dogovara i volje građana u opštinama Leposavić, Zvečan, Severna Mitrovica i Zubin Potok. Dovedeni smo u situaciju da se od nas traži da sprovedemo izborni proces koji je nemoguće sprovesti. Smatramo da je sprovođenje ovakvog izbornog procesa, bez postizanja političkog dogovora i saglasnosti naših građana, nemoguća misija”, rekao je Dimitrijević.

Kako je istakao, takav izborni proces bio bi u suprotnosti sa njihovim moralnim, profesionalnim i demokratakim načelima i ubeđenjima.

„Solidarišemo se sa našim sugrađanima i podnosimo ostavke na naše pozicije”, kazao je Dimitrijević.

 

(Politika)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.