MLADI PANČEVAČKI STRELCI DOMINIRAJU: Aleksa Rakonjac pokazao klasu osvojivši dve zlatne medalje, Ognjenu Bunčiću zlatno odličje u Sremskoj Mitrovici!

10:38

14.11.2022

Podeli vest:

Foto: Siniša Veljković

MEĐUNARODNI TURNIR „OLIMPIJSKE NADE“ U NITRI:

Aleksa Rakonjac je najuspešniji takmičar turira sa dve zlatne medalje puškom, a Iva ušla u Finale kao treća i završila na osmom mestu Marko Ninković je osvojio bronzanu medalju do 18 godina starosti pištoljem a osvojio četvrto mesto u konkurenciji do 20 godina.

Foto: Siniša Veljković

Proteklog vikenda je u slovačkom gradu Nitri održan tradicionalni međunarodni turnir „Olimpijske nade“ namenjen za afirmaciju mladih takmičara vazdušnim sportskim oružjem, na kojem je među šezdeset takmičara iz Srbije, učestvovalo i četvoro iz Streljačke družine „Pančevo 1813“.

Aleksa Rakonjac je po treći put za redom dokazao da je najperspektivniji takmičar Srbije, i ponovo osvojio dve zlatne medalje i postao najuspešniji takmičar turnira. Prvog dana je u konkurenciji do 18 godina starosti bio prvi u osnovnom meču sa rezultatom od 626,1 puškom, a u finalu od osam najboljih, vrlo ubedljivo osvojio i zlatnu medalju. Sutradan u konkurenciji do 20 godina starosti, Aleksa je u osnovnom meču takođe bio prvi, i sa lakoćom u finalu osvojio i drugu zlatnu medalju.

Iva Rakonjac
je u konkurenciji do 18 godina starosti puškom, uspela da se sa visokim rezultatom od 623,9 krugova plasira u finale na trećoj poziciji, ali je završila kao osma, što je takođe veliki uspeh za svojih 16 godina. U konkurenciji do 20 godina starosti se plasirala na jedanaesto mesto rezultatom od 617,8 krugova, ali joj je malo nedostajalo za učešće u finalu.

Foto: Siniša Veljković

Marko Ninković je u finale do 18 godina starosti pištoljem ušao kao peti sa rezultatom od 552 kruga, ali je u finalnom meču od osam najboljih uspeo da osvoji bronzanu medalju. Sutradan u konkurenciji do 20 godina starosti je pre finala bio treći sa 566 krugova, ali je u finalnom meču osvojio četvrto mesto, iako mu je druga medalja za malo izmakla, Marko je bio najuspešniji takmičar pištoljem od takmičara iz Srbije. Velimir Ninković je sa 530 krugova pištoljem prvog dana ušao u finale kao sedmi a završio na osmoj poziciji u konkurenciji do 20 godina starosti, ali drugog dana se nije plasirao u finale iako je ostvario viši rezultat od 541 krug.

Za dve nedelje, pančevačke juniore očekuje drugo kolo Kupa Srbije u Kikindi, a potom još tri velika međunarodna takmičenja.

TREĆE KOLO LIGE PIONIRA VOJVODINE U SREMSKOJ MITROVICI:

Ognjen Bunčić je ponovo osvojio zlatnu medalju puškom, a Ana bronzanu pištoljem.

Foto: Siniša Veljković

Proteklog vikenda je u Sremskoj Mitrovici održano treće kolo Lige pionira Vojvodine, na kojem je nastupilo osam takmičara iz Streljačke družine „Pančevo 1813“.

Ognjen Bunčić je ponovo sa vrlo ubedljivim rezultatom od 184 kruga osvojio zlatnu medalju, a ekipa pionira puškom je osvojila četvrto mesto. Pored Ognjena nastupili su i Jovan Kondić sa 135 i debitant Oliver Zoraje sa 98 krugova. Ana Negovanović je osvojila četvrto mesto puškom sa rezultatom od 170 krugova, ali je pištoljem osvojila bronzanu medalju.

Foto: Siniša Veljković

Ekipa pionira pištoljem je bila prva i jedina kompletna, Jovan Kondić je osvojio četvrto mesto sa 161 krugom, a sa istim rezultatom je Ognjen Bunčić bio peti, dok je uspešno nastupio i mladi debitant Oliver Zoraje sa 95 krugova. Mladi takmičari će već narednog vikenda nastupiti u Zrenjaninu na sledećem kolu Lige pionira, kadeta i mlađih juniora Vojvodine.

MEMORIJALNI TURNIR U SMEDEREVU:

Nemanja Đorđević je osvojio zlatnu medalju puškom a pančevačka ekipa je osvojila drugo mesto.

Proteklog vikenda je u Smederevu održan memorijalni turnir “Želibor Mladenović-Žele“ na kojem je nastupilo četvoro takmičara iz Streljačke družine“Pančevo 1813“, koji će u tom gradu nastupati i 23.11.22.na republičkom školskom Prvenstvu za svoju Mašinsku školu Pančevo. Oni su osvojili drugo mesto na turniru a Nemanja Đorđević je osvojio zlatnu medalju sa rezultatom od 359 krugova. Učestvovali su i Ognjen Lukić sa 348, Marko Jovašević sa 336 i Marko Čobanin sa 303 kruga.

Pančevac/Siniša Veljković

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.