ALJBIN KURTI POTVRDIO DA NIJE PRIHVATIO PREDLOG: Boreljov predlog protiv izricanja kazni je za nas neprihvatljiv

19:31

21.11.2022

Podeli vest:

Printscreen/Facebook/Albin Kurti

Predlog šefa diplomatije EU Đuzepa Borelja za registarske tablice je neprihvatljiv bez posvećenosti konačnom sporazumu, izjavio je premijer prištinskih institucija Aljbin Kurti.

Istakao je da je za Prištinu neprihvatljiv Boreljov predlog da ne izriču kazne za tablice sa oznakama gradova na KiM, a da Beograd ne izdaje nove KM tablice.

– Predlog je bio da suspendujemo odluku o novčanim kaznama i nastavimo samo sa opomenama, a da Srbija prestane da izdaje nelegalne tablice. Ali za nas je, naravno, neprihvatljivo ako to ne prati ono na šta smo pozvani, odnosno dogovor da se hitno obavežemo na konačni dogovor za punu normalizaciju odnosa – rekao je Kurti.

Poručio je da je Borelj odustao od roka do marta 2023. godine kao konačnog datuma za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine.

– Sa žaljenjem moram da kažem da su posrednici, u ovom slučaju Borelj, odustali od ovog roka mart 2023. i od predloga EU za normalizaciju odnosa. Ovo sa žaljenjem govorim, jer su oni sami predložili mart 2023., a sa druge strane predlog je iz Evropske unije. Kada smo se sastali u Parizu na Mirovnom forumu, Borelj je rekao da predlog nije francusko-nemački, već EU i da ga podržavaju Francuska i Nemačka. On je danas odustao od predloga EU za normalizaciju odnosa Kosova i Srbije. Spreman sam da dolazim ovde da održavam sastanke uvek sa istom strukturom i redosledom. Nadam se da EU stoji iza svog predloga za normalizaciju odnosa između Kosova i Srbije – rekao je Kurti.

(Blic.rs)

Borelj: Bez dogovora dve strane – Vučić prihvatio predloge, Kurti nije

PREDSEDNIK SRBIJE PO POVRATKU IZ BRISELA: Poruka Srbima na KiM da pokušamo da sačuvamo mir!

PREDSEDNIK VUČIĆ OBJAVIO FOTOGRAFIJU IZ BRISELA: Pogledajte kako provodi vreme dok čeka kraj sastanka EU-Priština (FOTO)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.