ALEKSIĆ ODBIO DA ODGOVARA NA PITANJA PUNOMOĆNIKA OŠTEĆENIH: 4 meseca vodili su kampanju „osvetničkog tipa“

15:30

29.11.2022

Podeli vest:

Printskrin/StudioB

BEOGRAD – Reditelj i vlasnik dramskog studija „Stvar srca“ Miroslav Mika Aleksić odbio je danas na ročištu da odgovara na pitanja punomoćnika oštećenih, a nastavak suđenja zakazan je za 20. decembar.

Aleksić je, u nastavku suđenja, kazao da nije spreman da prihvati ni jedno pitanje punomoćnika oštećenih, a samim tim ni da se bavi odgovorima i pored toga, kako je kazao, što bi to moglo da ima benefite za njega.

Obrazložio je svoju odluku time da su, tvrdi, zastupnici oštećenih četri meseca vodili kampanju „osvetničkog tipa“.

Naveo je i da je jedan od pravnih zastupnika oštećenih Jugoslav Tintor, koji zastupa Milenu Radulović, 73 puta u roku od 120 dana dao različite izjave i intervjue, kako kaže, „maliciozne i u varijanti da se slučaj preseli u sudnicu javnosti“.

Na pitanje Tintora, za koga je Aleksić kazao da ne želi da odgovara na njegova pitanja i još nekih advokata oštećenih, da li bi odgovarao na ta pitanja ako bi ih postavio neki advokat koji nije bio u javnosti, on je ponovio da odbija da odgovara na njihova pitanja, jer su, kako je naveo, „svi oni jedan tim“.

Pre nego što je sudija Zoran Božović dao mogućnost punomoćnicima oštećenih da postavljaju pitanja, tužilac, sudsko veće i branilac Aleksića, advokat Zoran Jakovljević, izjasnili su se da nemaju pitanja za optuženog.

Nastavak suđenja zakazan je za 20. decembar kada će biti ispitane oštećene Nikolina i Miljana Ćosić.

Aleksić je prema optužnici počinio četri krivična dela silovanja, dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja.

Negirao je dela koja mu se stavljaju na teret,a na prethodna četiri ročišta je iznosio odbranu.

RTV

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.