DUH BANATSKE VAROŠI: Drugi broj Pančevačkog almanaha biće predstavljen čitaocima 25. januara u Narodnom muzeju

11:09

24.01.2023

Podeli vest:

Promo „Pančevački almanah 02”

Drugi broj monografije „Pančevački almanah 02biće predstavljen javnosti u Narodnom muzeju Pančeva. Promocija će biti održana u sredu, 25. januara, s početkom u 19 sati u Svečanoj sali Narodnog muzeja.

Gde god da se nalazite, kada budete otvorili ovu knjigu, bićete u Pančevu. Prisetite se, otkrivajte, istražite, pronađite se, budite grad! Ovako glasi geslo ove jedinstvene monografije u nastavcima o Pančevu.

Promo Narodni muzej Pančevo

Kroz zanimljive tekstove i fotografije, Udruženje građana „Zeleni lav” pokazuje duh banatske varoši u publikaciji koja je objavljena uz podršku Grada Pančeva.

U ovom Almanahu su i tekstovi Vase Pavkovića, Miroslava Žužića, Jasmine Topić, Miloša Nikolića, kao i fotografije Dejana Gaćeše, Radovana Đerića, Gorana Nikolića, te radovi Larise Ackov, Aleksandra Alimpića, Saše Rakezića i drugih. Za narativ i estetsko uobličavanje činjenica i podataka zaslužan je Zoran Penevski, pisac, scenarista i prevodilac.

Prvi broj Pančevačkog almanaha dobio je nagradu ULUPUDS-a na 63. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga 2018. godine. Tada je rečeno da je ovo publikacija koja se obraća emocijama svakome ko je uzme u ruke i koja svog čitaoca poziva na krstarenje Pančevom ukazujući mu na velika i mala likovna i emotivna iznenađenja koja se u ovom gradu kriju.

(Pančevac)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.