RADOVI NA HALI SPORTOVA U CREPAJI PRI KRAJU Posle tri godine multifunkcionalna hala od 2.500 kvadratnih metara biće otvorena u avgustu! FOTO

11:21

15.03.2023

Podeli vest:

G. J.

Posle tri godine izgradnje Crepaja će dobiti prvu Halu sportova od 2500 kvadratnih metara koju će koristiti i đaci Osnovne škole „Sava Žebeljan”.

Ova investicija će doprineti i razvoju sporta u ovom selu. Članovi rukometnog i košarkaškog kluba od avgusta će moći u svom selu da treniraju i da igraju utakmice i po lošem vremenu, a deca će i u zimskom periodu moći da se bave sportom:

– Treniram rukomet u Debeljači, ali imamo i ovde rukometni klub i sad ćemo moći i ovde da treniramo i da igramo – kaže Aleksandra Georgijevski, učenica 7. razreda OŠ „Sava Žebeljan”.

Njen drugar iz Osnovne škole je takođe srećan što će selo najzad dobiti halu:
– Najviše se radujem što ćemo moći da se bavimo sportom, dugo sam čekao sa drugarima da igramo fudbal unutra, jer smo do sad morali uvek napolju, bez obzira kakvo je vreme-kaže Uroš Stojilković, učenik 8.razreda OŠ „Sava Žebeljan”.

G. J.

U sledećoj školskoj godini profesori će najzad imati gde da svojim đacima drže časove fizičkog vaspitanja, a direktorka škole ističe da su se do sad snalazili kako znaju i umeju:

– Bilo je teško u zimskom periodu, jer smo morali da jednu učionicu pretvorimo u minijaturnu salu gde su deca igrala stoni tenis i tu su mogli da obavljaju određene gimnastičke vežbe. Biće nam uskoro mnogo lakše i lepše- ističe Nina Stanižan, direktorka OŠ „Sava Žebeljan”.

Nova hala imaće i tribine sa 340 sedišta, a biće ugrađeno i najsavremenije grejanje i hlađenje objekta pomoću toplotnih pumpi vazduh-voda. Sve to doprineće razvoju sporta u selu, ali i kulturno-umetnička društva imaće gde da održavaju svoje koncerte, što je za selo kako kaže Dragan Jovanov, predsednik MZ Crepaja veoma važno:

– Mnogo će značiti prvo ovoj deci od 1. razreda što će moći da rade fizičko i to u najsavremenijoj hali koja će imati vrhunsku opremu i sportske rekvizite. Do sad ovako nešto nismo imali u selu, tu su uvek bile male i neuslovne sale gde deca nisu mogla da pokažu sav svoj talenat i zato imamo manje naslednika u sportu-kaže Jovanov.

G. J.

Petar Višnjički, zamenik predsednika opštine Kovačica ističe da su Crepajci odavno zaslužili ovakava jedan objekat:

– Veoma mi je žao što je Crepaja na ovakvu jednu multufunkcionalnu halu čekala 40 godina i ovo je nešto najveće što se ovde gradi. Zbog korone radovi su bili usporeni, ali evo sve će se završiti do kraja leta i planiramo da svečano otvaranje bude za seoku slavu 28.avgusta-obećava Višnjički.

Za igradnju nove hale izdvojeno je 360 miliona dinara, a novac su obezbedili opština Kovačica i Pokrajinski fond za kapitalna ulaganja.

 

(Pančevac/G.J.)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.