BRNABIĆEVA SA DIREKTORKOM UNICEFA U SRBIJI: Poseban fokus u razgovoru na neophodnosti izrade strategije koja treba da obuhvati preventivno delovanje

19:05

22.05.2023

Podeli vest:

printscreen/youtube/RTS

Premijerka Ana Brnabić i direktorka Unicefa u Srbiji  razgovarale su o aktivnostima koje su sprovedene neposredno nakon tragičnog događaja u OŠ „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, koje su Vlada i resorna ministarstva realizovali uz podršku Unicefa.

Premijerka Ana Brnabić sastala se danas sa direktorkom Unicefa u Srbiji Dejanom Kostadinovom, saopštila je Vlada.

Brnabićeva i Kostadinova razgovarale su o aktivnostima koje su sprovedene neposredno nakon tragičnog događaja u OŠ „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, koje su Vlada i resorna ministarstva realizovali uz podršku Unicefa.

Premijerka je zahvalila direktorki Unicefa na brzoj reakciji i podršci aktivnostima Vlade, pored ostalog i kroz uključivanje u radne grupe koje je Vlada formirala nakon tragičnih događaja početkom maja.

Brnabićeva je istakla da su upravo eksperti i vodeći stručnjaci iz različitih oblasti ključni za kvalitetan i efikasan rad ovih radnih grupa.

„Poseban fokus u razgovoru bio je na neophodnosti izrade strategije koja treba da obuhvati preventivno delovanje i da se formuliše na osnovu najboljih iskustava i praksi, u čemu će podrška Unicefa biti od velikog značaja. Strategija bi obuhvatila niz aktivnosti na polju obrazovanja, socijalne zaštite, kao i aktivnosti usmerenih na mlade. Kao dobar primer iz dosadašnjeg rada sa mladima, premijerka je navela formiranje omladinskih centara u više gradova u Srbiji, kao jedinstvena mesta gde mladi mogu da dobiju informacije o različitim temama koji su važne za njih“, piše u saopštenju.

Direktorka Unicefa u Srbiji Dejana Kostadinova poručila je da je ta organizacija uvek spremna da pruži podršku Srbiji kroz ekspertsku pomoć, posebno imajući u vidu težinu i kompleksnost tragičnog događaja.

OGLASILO SE MINISTARSTVO ZDRAVLJA: Naložen vanredni inspekcijski nadzor zbog pritužbi na rad psihoterapeuta u OŠ „Vladislav Ribnikar“

(Pančevac/RTS)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.