PLES SA VREMENOM 51. Ex teatar Fest od 8. do 11. juna u Domu omladine Pančevo! Besplatne ulaznice za sve predstave! FOTO

12:51

31.05.2023

Podeli vest:

Pančevac

Od 8. do 11. juna održava se 51. Ex teatar Fest u Domu omladine Pančevo.

Festival traje četiri dana u okviru kojih će biti izvedeno osam predstava različitih žanrova, a pod sloganom Ples sa vremenom. Za ovogodišnju selekciju bila je zadužena dr Sunčica Milosavljević.

– Festival istraživačkog pozorišta Eks teatar fest ove godine ulazi u svoju šestu deceniju života. Pogled na pozorište, ali i na svet, menjao se tokom svih ovih dekada, baš kao što se svetonazori osobe menjaju sa sazrevanjem i životnim iskustvom, ističe dr Milosavljević i nastavlja:

privatna arhiva

– I u pozorišnoj produkciji u Srbiji i regionu zapaža se da umetnici promišljaju o odnosima između sadašnjosti i prošlosti, kao i o mogućim projekcijama budućnosti. U doba bespoštednog istorijskog revizionizma, umetnici otvaraju prostor za sugrađane u publici da uobliče sopstveni sud o prošlim vremenima i procesima koji su nas uveli u sadašnje doba.

Kroz svoju umetnost, preispituju sadašnjost kao kulturu privida, oponašanja i konzumerizma. Ove tokove umetnici dalje prevode maštom u buduće svetove, sa upitanošću o smislu sveta, čoveka i života u dehumanizovanoj civilizaciji kojom dominiraju tehnologija i profit.

– U ovoj mreži istorijskih i kulturnih raskrsnica, kako mi – ljudi, možemo naći put?
51. Eks teatar fest predlaže da plešemo. Da povežemo i uobličimo vreme kroz slobodan pokret vođen sopstvenim osećanjem smisla. Da svoju ljudskost čuvamo, negujemo i rascvetamo plešući – sa pozorištem, sa umetnošću, sa umetnicima, sa sugrađanima, sa našim precima i potomcima. Stvarajmo humanu budućnost kroz ples sa vremenom, zaključuje dr Sunčica Milosavljević.

Besplatne ulaznice za sve predstave u okviru 51. Ex teatar Festa biće dostupne na
biletarnici Doma omladine Pančevo od 1. juna.

 

(Pančevac)

POZORIŠNA PREDSTAVA ZA DECU: „Zekina zavrzlama“ pred mališanima u Kačarevu 2. juna

DVANAESTI KLASIK FEST U PANČEVU: Festival klasične kamerne muzike od 8. do 11. juna! FOTO

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.