IZABRANA NAJBOLJA ŠOPSKA SALATA U PANČEVU Peti festival Udruženja Šopsko oro dobilo novog i najmlađeg pobednika! FOTO

20:32

10.06.2023

Podeli vest:

Pančevac

Peti festival šopske salate u organizaciji Udruženja građana bugarske nacionalne manjine „Šopsko oro” iz Pančeva održano je danas u parku Barutana.

Predsednik Udruženja Šopsko oro Ljubinko Markov  saopštio je imena  jedanaest ovogodišnjih takmičara, članova žirija, kao i same propozicije.

Pančevac

Markov je naglasio da u šopsku salatu može da se stavi paradajiz, paprika, krastavac, crni luk i sir. Takođe, upozorio je učesnike da ukoliko dodaju još neki sastojak poput maslina, maslinovog ulja ili peršuna da će biti diskvalifikovani.

Pančevac

Danijela Gvozdenović, potpredsednica udruženja i jedna od organizatora, istakla je kako festival nije samo za članove udruženja , već za sve građane Pančeva i okoline i zahvalila se prisutnima na dolasku.

Pančevac

Takođe, podsetila je da udruženje funkcioniše kao udruženje građana već dugo godina, a da je od 2010. godine i zvanično registrovano.

Pančevac

– Udruženje broji preko 200 članova, aktivni smo u druženjima i organizujemo razne manifestacije, a ovo je samo jedna od njih. Cilj nam je da se upoznamo bolje sa svim građanima i da predstavimo svoje udruženje, ističe Gvozdenović.

Pančevac

Festival su upotpunili KUD „Kolan” iz Beograda, mažoretkinje „Lavice” iz Pančeva, pesnikinja  Violeta Pačevski, kao i nekolicina dece koja su izvela svoje recitacije i pesme.

Exif_JPEG_420

Svi učesnici su dobili zahvalnice za učestvovanje kao simobličnu nagradu.

Pančevac

Članice žirija bile su Dragana Ilijev, Vanja Gvozdenović i Aleksandra Ostojić – Račić kao predsednica žirija. One su ocenjivale izgled, ukus, miris, ali i sveopšti utisak.

Pančevac

Nagrada za pobednike je sedmodnevni odmor u selo Vrapča kod Dimitrovgrada.

Exif_JPEG_420

Prvo mesto osvojio je Sneško, koji je predvodio najmlađi član Mihajlo.

Pančevac

Drugo mesto pripalo je ekipi iz bugarske ambasade, koja je i prošle godine godine osvojila srebro.

Pančevac

Treće mesto osvojila je porodica Petrov iz mesta Vidlić.

 

(Pančevac/Mirko Popović)

NE PROPUSTITE: Festival ŠOPSKE SALATE u subotu peti put u Pančevu

OTVOREN PRVI MEĐUNARODNI SKUP OLDTAJMERA U PANČEVU Veliki broj građana se okupio da pogleda modele istorijskih automobila! Upriličeno i takmičenje! FOTO i VIDEO

VAZDUHOPLOVNI DOGAĐAJ UTVA 2023 ODUŠEVIO PANČEVCE Na pančevačkom aerodromu sletanje SOVE i LASTE privulo pažnju sugrađana! FOTO i VIDEO

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.