GALERIJA JOVAN POPOVIĆ U OPOVU DOBILA QR KOD: Obeleženo 100 turističkih lokacija širom Vojvodine

09:48

20.06.2023

Podeli vest:

Foto:Printscreen/YT

U Pokrajinskoj vladi uručene su oznake „QR Quick Response”, kojima se obeležavaju ključni turistički objekti i proizvodi u jedinicama lokalne samouprave na teritoriji AP Vojvodine. Tablicu je dobila i Galerija „Jovan Popović“ u Opovu koja radi u okviru Opštinske narodne biblioteke Opovo.

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam je u okviru projekta „Povećanje vidljivosti turističkih lokacija (objekata i drugih turističkih atrakcija) u AP Vojvodini, kao centralnog marketinško-informacionog sistema, putem izrade aplikacije i postavljanja tabli sa QR kodom na turističke lokacije“ dodelio QR kod tablice turističkim objektima u 31 lokalnoj samoupravi.

Kako prenosi Glas Opova, među 100 QR dodeljenih kodova, tablicu je dobila i Galerija „Jovan Popović“ u Opovu koja radi u okviru Opštinske narodne biblioteke Opovo.

„Ovo je i značajno priznanje za našu kulturnu ustanovu i galeriju koja je svakako najprepoznatljiviji arhitektonski objekat i najposećenija turistička destinacija na teritoriji naše opštine“, izjavila je direktorka ONB Opovo Katarina Nikolić Ralić, istakavši značaj kulturnog turizma za Opštinu Opovo.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević je istakao da će tablice sa QR kodom biti postavljene na turističke objekte u 31 lokalnoj samoupravi, što će osim turističkog razvoja doprineti i unapređenju privrede, očuvanju prirodnih i kulturnih dobara i razvoja lokalne zajednice, uz upotrebu savremenih tehnologija i njihovu primenu u okviru turističkih delatnosti.

Ivanišević je informisao prisutne da je u toku i izrada još jedne aplikacije za mobilne telefone, kojom će prvi put biti predstavljeni turistički potencijali AP Vojvodine i na znakovnom jeziku, što je, prema njegovim rečima, jedinstveno u čitavoj Evropi.

Pokrajinski sekretar je uputio poziv svim lokalnim turističkim organizacijama da se predstave u okviru Paviljona Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam na predstojećem Međunarodnom sajmu turizma na Novosadskom sajmu u novembru mesecu, te prikažu potencijale svoje lokalne sredine i predstave se po prvi put sa turoperatorima.

(Pančevac/Glas Opova)

PROKLETSTVO TITANIKA: Najbogatiji Pakistanac u nestaloj podmornici, sa njim i njegov sin

OPLJAČKANA ZLATARA U PANČEVU: Radnici ukazana hitna medicinska pomoć

ZAJEDNO ĆEMO PREBRODITI I OVO: Premijerka obišla područja pogođena poplavama u Ćićevcu i razgovarala sa građanima

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.