POSLANICI IZGLASALI SLAVICU ĐUKIĆ DEJANOVIĆ ZA MINISTARKU PROSVETE Skupština prihvatila predlog premijerke Brnabić!

16:27

25.07.2023

Podeli vest:

printscreen/RTS

Slavica Đukić Dejanović nova je ministarka prosvete u Vladi Srbije. Skupština Srbije je danas javnim glasanjem većinom glasova izabrala novog ministra prosvete pošto je to mesto ostalo upražnjeno posle ostavke Branka Ružića.

Predlažući Slavicu Đukić Dejanović za novog ministra prosvete, premijerka Ana Brnabić je navela da je ona završila Medicinski fakutet, magistarske i doktorske studije i specijalizaciju iz neuropsihijatrije na Medicinskom falultetu Univerziteta u Beogradu.

– U sedam mandata je bila poslanik u Skupštini Srbije, saveznom parlamentu Savezne Republike Jugoslavije i državne zajednice Srbije i Crne Gore. U prelaznoj Vladi Srbije bila je ministar za brigu o porodici. Bila je i predsednica Skupštine Srbije od 2008. do 2012. i obavljala funkciju vršioca dužnosti predsednika Srbije od početka aprila do kraja maja 2012 – rekla je predsednica vlade prošle nedelje na sednici Skupštine Srbije.

O predlogu premijerke se danas glasalo javno, prozivkom i izjašnjavanjem svakog poslanika i parlament je većinom glasova prihvatio da Slavica Đukić Dejanović bude novi ministar provete. Od 194 za nju je glasalo 149 poslanika. Njen prethodnik na tom mestu Branko Ružić, takođe socijalista, podneo je ostavku posle masakra u osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, koji se dogodio 3. maja u Beogradu.

 

(Pančevac/Kurir)

PREMIJERKA BRNABIĆ PREDLOŽIILA: Slavica Đukić Dejanović kandidat za novu ministarku prosvete

IVICA DAČIĆ POTVRDIO: Slavica Đukić Dejanović kandidat za novog ministra prosvete

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.