NA GODIŠNJICU „OLUJE“ OSVANULI PLAKATI U BEOGRADU: „Franjo Tuđman ratni zločinac“

14:42

05.08.2023

Podeli vest:

Printscreen/kpn.rs

Konzervativni pokret Naši na godišnjicu hrvatske zločinačke vojne operacije „Oluja“ izlepio je centar Beograda plakatima „Franjo Tuđman ratni zločinac“.

Zločinačka operacija „Oluja“ započela je napadom na Knin čime je sproveden dugo pripremani egzodus Srba iz Krajine, koji je najveće etničko čišćenje u Evropi posle Drugog svetskog rata, tokom kojeg je, uz prećutnu saglasnost međunarodne zajednice, sa svojih vekovnih ognjišta proterano više od 250.000 ljudi, 1.881 ubijen i nestao, a srpske kuće i crkve popaljene.

Ono što ovaj zločin čini još većim to je da se u Republici Hrvatskoj ovaj dan proslavlja kao „Dan pobede“ , a Franjo Tuđman je otac nacije koji se slavi i kojem se dužu spomenici.

Konzervativni pokret „Naši“ jasno i glasno poručuje da je Franjo Tuđman bio ratni zločinac koji na žalost nije kažnjen za svoja zlodela, a da je operacija „Oluja“ nastavak hrvatske genocidne politike prema srpskom narodu koja traje do današnjih dana.

(Pančevac/NS Uživo)

HRVATSKI PREMIJER: Srbija pretenduje da bude „regionalni tužilac i sudija”, nikada nećemo prihvatiti optužnice iz Beograda

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.