PARADA PONOSA 9. SEPTEMBRA U BEOGRADU: Ovogodišnji prajd pod sloganom „Nismo ni blizu“

11:59

09.08.2023

Podeli vest:

Pixabay

Ovogodišnji Beograd Prajd biće održan od 4. do 10. septembra pod sloganom „Nismo ni blizu“, kojim se naglašava da se LGBTI+ zajednica u Srbiji suočava sa povećanim nasiljem i diskriminacijom, saopštio je danas Prajd info centar.

Početak kampanje za ovogodišnji Prajd obeležen je crtanjem grafita na Prajd info centru kojim su aktivistkinje i aktivisti Beograd Prajda želeli da skrenu pažnju na verbalne i fizičke napade kojima su izloženi.

Kako se navodi Prajd šetnja, zakazana za subotu, 9. septembar u 16 časova, počinje i završava se u parku „Manjež“ u Beogradu, gde je planiran ovogodišnji koncertni program nakon same šetnje.

Izložba „Arkadija – Gde smo bili“ od 4. septembra u Beogradu

Izložba „Arkadija – Gde smo bili ’’, multimedijalna retrospektiva arhivskog materijala LGBTI zajednice Srbije, biće otvorena 4. septembra (19.00) u prostoru „Miljenko Dereta“, gde će trajati do 10. septembra, najavili su danas organizatori.

„Na inicijativu LGBTI zajednice Srbije, kroz implementaciju nevladine organizacije „Dugina iskra“, nastao je jedinstveni arhivski projekat posvećen srpskom LGBTI nasleđu i kulturnoj istoriji“, kaže se u saopštenju.

Kako je navedeno, arhiv „Arkadija’’, nostalgično nazvan po prvoj registrovanoj LGBTI organizaciji u Srbiji, fokusira se na identifikaciju kulturne baštine ove manjinske grupe u Srbiji i regionu.

(Pančevac/Tanjug)

IVANOVO: Ribarski dani i noći od 12. do 15. avgusta

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.