BLIŽI SE POČETAK ŠKOLSKE GODINE: Evo kako odabrati odgovarajući ranac za đaka prvaka 10 SAVETA KOJI ĆE REŠITI SVE VAŠE DILEME

21:08

10.08.2023

Podeli vest:

Pixabay

S upisom malih đaka u željenu školu stižu i prve brige, a jedna od njih je – kako odabrati odgovarajući ranac za svog prvaka.

Veliki izbor brendova, dezena i veličina ranaca na današnjem tržištu je nikad veći. Kako onda odabrati onaj pravi i biti siguran da se dete neće predomisliti posle nekog vremena? Da li rančevi baš moraju biti oni s likovima iz crtaća poput Spajdermena ili Else iz Zaleđenog kraljevstva? Sva ova pitanja opterećuju roditelje osnovaca jer se suočavaju s odlukama koje često ne mogu da donesu.

Važno je napomenuti da prvi i osnovni kriterijum za izbor ranca treba da bude zadovoljstvo deteta.

Sve ostale karakteristike ranca, kao što su trajnost, udobnost, praktičnost i ergonomija, takođe su bitne, ali ništa ne može zameniti osmeh na licu vašeg mališana dok nosi ranac koji je sam izabrao, ili koji mu se dopada.

Mi vam donosimo deset saveta kako da što lakše odaberete školski ranac koji će biti udoban, funkcionalan i trajan, i koje će vaše dete voleti i nositi sa osmehom na licu. 
Veličina i kapacitet
Ranac treba biti dovoljno velik da stanU sve potrebne stvari, ali ne sme biti prevelik da dete ne bi nosilo suvišnu težinu. Pripazite da ima dovoljno prostora za knjige, sveske i ostale školske potrepštine.
Ergonomski dizajn
Odaberite ranac sa širokim i udobnim naramenicama koje će ravnomerno rasporediti težinu. Podesive naramenice omogućavaju prilagođavanje veličine detetovim leđima.
Leđna podrška
Tražite ranac sa dovoljno jastučića na leđima koji pružaju udobnost i podršku. Neka ranac ima i prozračni materijal kako bi se sprečilo znojenje.
Kvalitetni materijali
Birajte ranac izrađen od izdržljivih materijala koji će podneti svakodnevno habanje i nošenje.
Organizacija
Praktične pregrade obezbediće organizaciju školskih stvari. Ranac sa više pregrada olakšava pristup potrebnim predmetima.
Težina ranca
Ranac ne bi trebalo da bude pretežak čak ni kada je pun. Pripazite na dodatne težine kao što su ukrasni detalji ili nepotrebni dodaci.
Neka i dete bira
Uključite dete u proces izbora. Neka izabere boju, dizajn ili stil koji mu se dopada. To će povećati verovatnoću da će rado nositi ranac.
Robne marke
Priznate robne marke često nude kvalitetne rančeve sa garancijom. Istražite recenzije i preporuke kako biste izabrali pouzdanu marku.
Proverite dimenzije
Pripazite da dimenzije ranca odgovaraju propisima škole, ako ih ima.
Proba pre kupovine
Pre kupovine, obavezno pustite dete da proba ranac kako biste bili sigurni da je udoban i odgovara njegovoj građi.
(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.