BOLJI „BIZNIS“ OD LIMUNADE: Mali Pančevac predano gajio biljčicu u bašti, za džeparac prodaje njene plodove! FOTO

13:50

18.08.2023

Podeli vest:

printscreen/fb

Društvene mreže i srpskimediji prenose priču o dečaku Milošu koji prodaje ljute papričice na ulicama Pančeva kako bi sakupio za džeparac. Fotografiju je objavila njegova majka na Fejsbuku, a prvi je preno sajt Telegraf, potom su priču preneli ostalimediji a fotogafija je šerovana i na pančevačkim Fejsbuk grupama.

Blagi osmeh na licu, ljute papričice, cenovnik, stolica, Miloš izgleda kao pravi trgovac. Nedavno je napunio deset godina i za rođendan dobio poklon koji sada želi da upotpuni.

Facebook/Privatna arhiva

– Miloš samo želi da bude vredan i da zaradi za džeparac, jer je izrazio želju da kupi sebi štitnike, kacigu i rukavice jer mu je skoro bio rođendan i dobio je trotinet i sada želi da kupi opremu da bi mogao da ga vozi. – kaže za Telegraf.rs Miloševa majka.

Dečica uglavnom prodaju igračke, narukvice koje naprave, limunadu, sokove, ali ovaj nasmejani dečak se odlučio za ljute papričice.

– Ideja o papričicama je njegova. Mi u baštici imamo posađene papričice, ali s obzirom na to da ih imamo jako mnogo on je pozeleo da ih proda i da zaradi sebi parice da kupi opremu za trotinet. Ja sam mu to dozvolila i podržala ga u ideji da zaradi i samim tim da stiče naviku o poslu. Bolje da gaji papričice nego da gleda Tik Tok i da igra igrice. – kaže ona.

Njegovi sugrađani su ga podržali u ideji i već je imao prve kupce, a papričice od Miloša možete kupiti u ulici Svetozara Miletića po ceni od 100 dinara.

(Pančevac/Telegraf.rs)

USKORO KREĆE PRIJAVA ZA 10.000 DINARA ZA DECU: Evo kako i ko sve može da se prijavi za ovu pomoć

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.