LUKA MODRIĆ JOŠ NIJE OBNOVIO RODNU KUĆU: Evo kako izgleda porodični dom najboljeg fudbalera sveta!

13:36

29.08.2023

Podeli vest:

printscreen/ig: lukamodric10

Luka Modrić prošao je neverojatan put od dečaka iz malenog sela na Velebitu do ponosnog vlasnika Zlatne lopte.

Najbolji nogometaš sveta rođen je u zaseoku Modrići kraj Zatona Obrovačkog.

Bezbrižno detinjstvo prekinuo je rat.

Njegova je rodna kuća 1991. je srušena, a deda ubijen. Luka je s roditeljima kao prognanik živie u zadarskom hotelu.

 

Priču o dedi sa kojim je provodio vreme u detinjstvu počeo je prisećanjem na razočaranje koje je doživeo posle poraza u finalu Svetskog prvenstva 2018. godine, ali i dobijanjem Zlatne lopte za najboljeg igrača tog takmičenja. On se prisetio svog nastradalog dede i pitao se koliko bi on bio ponosan na njega?!

– Pre nego što sam sišao sa postolja, sada ipak svesniji da sam proglašen najboljim igračem Mundijala, kao snažan bljesak prošlo mi je kroz glavu sećanje na moga dedu Luku. Koliko bi on tek bio srećan i ponosan da je mogao da doživi ostvarenje mojih snova. Imao sam šest godina kada su ga četnici bezobzirno ubili nedaleko od kuće. Tada nisam mogao da zamislim to ubistvo i gubitak, a ne mogu ni danas. Kratko je bio deo mog života, ali dovoljno dugo da ostavi u meni dubok trag porodične ljubavi, privrženosti i odanosti.

On je potom izneo detalje tog dana kada su doneli beživotno telo u kuću.

– Čim sam dovoljno odrastao da mogu samostalno da se krećem, deda me vodio na sve poslove koje je obavljao ili u neku od svojih akcija. Čišćenje snega, slaganje sena, razne popravke, odlazak u nabavku materijala i niz drugih poslova oko kuće, za sve je to deda mene tretirao kao pomoćnika. Bio sam uzbuđen kad me vodio u lov na zečeve, kad je dopustio da držim njegovu lovačku pušku dok su nas zajednički fotografisali. Obožavao sam ga – piše Modrić, a onda se priseća najtužnijega dana detinjstva, 18. decembra 1991. godine.

Priču o dedi sa kojim je provodio vreme u detinjstvu počeo je prisećanjem na razočaranje koje je doživeo posle poraza u finalu Svetskog prvenstva 2018. godine, ali i dobijanjem Zlatne lopte za najboljeg igrača tog takmičenja. On se prisetio svog nastradalog dede i pitao se koliko bi on bio ponosan na njega?!

– Sećam se kada se to strašno zlo dogodilo tek po uznemirenosti svog oca. Deda se nije vratio kući i otišli su da ga traže. Nisam bio ni svestan šta se događa kada su dedu dovezli u našu kuću u Zatonu Obrovačkom. Samo sam osećao da je nešto jako tužno. Tata me zagrlio i odveo do sanduka. Rekao mi je: “Sine, poljubi dedu!” Nisam mogao zamisliti da je to moj poslednji susret s njim. Deda Luka je bio veoma cenjen, mangup u pozitivnom smislu te reči, šarmer. Moj tata ga je obožavao i mogu misliti koliko mu je teško bilo kad ga je izgubio. Godinama posle prepričavao mi je osećaj užasa kad je pronašao beživotno dedino telo obliveno krvlju – piše Modrić.

Modrićev životni put zainteresirao je medije i nogometne fanove širom sveta.

Ranije se internetom proširila snimka objavljena na YouTubeu, na kojoj petogodišnji Luka Modrić čuva koze na Velebitu.

Kuća, na čuđenje mnogih, do danas nije obnovljena, ali su različite reakcije od toga da ne treba da se obnavlja kuća u kojoj se desila tragedija do toga da bi Luka to svakako trebao da uradi, ako neće on ko će drugi.

(Pančevac/AntenaZadar)

JE**M MU MATER, JA TO NE RAZUMEM! Navijači Torcide skandirali Prosinečkom da je ČETNIK, a on im odgovrio: Frustrirani ste, 18 godina niste bili prvaci!

ŠEST STARIJIH SRBA UBIJENI POSLE OLUJE: Sećanje na stravična ubistva 32 civila u plavanjskom zaseoku Grubori

MAJSTOR Pogledajte gol Alekseja Petrovića za pobedu! Dinamo1945 – FK Omladinac 1:0!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.