ODBOJKAŠI SUTRA POČINJU BORBU ZA EVROPSKU TITULU Prvi meč igraju protiv Švajcarske koja im je nepoznanica!

20:46

29.08.2023

Podeli vest:

printscreen/ig

Obećavaju samo borbu do poslednje lopte. Odbojkaši su umereni optimisti pred start na 33. EP u Italiji, Bugarskoj, Severnoj Makedoniji i Izraelu. „Orlovi“ sutra (21.00) u grupi A u Peruđi igraju protiv Švajcarske, koja je za njih u ovom trenutku velika nepoznanica.

Uroša Kovačevića i drugove posle duela sa „sajdžijama“ očekuju, 31.avgusta i 1.septembra, okršaji sa Belgijom i Italijom. Potom sledi selidba u Ankonu, gde 4.i 5.septembra igraju sa Estonijom i Nemačkom. Prve četiri ekipe plasiraće se u osminufinal

– Tačno je da je konkurencija na šampionatu žestoka, ali mislim da to treba da bude poslednje o čemu da razmišljamo. Dobro smo radili, zadovoljni smo svi, imamo malo problema sa zdrastvenim biltenom, ali se nadamo da će nam se priključivati igrači kako bude odmicalo evropsko prvenstvo. Mislim da na treba da ulazimo sa nekim prevelikim očekivanjima, nego da mislimo na to šta treba da radimo i na čemi smo radili protekli period i da će to biti u redu – ističe korektor Dražen Luburić.

„Orlovi“ su u ovom trenutku fokusirani na duele u Peruđi, gde će za tri dana odmeriti snage sa Švajcarskom, Belgijom i braniocem titule Italijom.

– Iskreno ne bi trebalo da bude problema ako se budemo pridržavali dogovora, taktike, koju ćemo pripremiti za svakog protivnika. Normalno, najveći konkurent je Italija, pa Belgija, dok će duel sa Švajcarskom doći kao dobra uvertira za dalje. Idemo iz utakmice u utakmicu, hladne glave i vrućeg srca, tako da se nadam da će to biti dovoljno – kaže Luburić.

Evropsko prvenstvo je i dobra uvertira za kvalifikacioni turnir za odlazak na Olimpijske igre u Parizu početkom oktobra u Japanu.

– Kvalifikacije su prioritet od samog početka, od kada smo se okupili u maju, i kada smo putovali na turnire Lige nacija. Tako smo se i ponašali i sada na pripremama za Evropsko prvenstvo. Naravno, nećemo da odbacimo bilo kakvu šansu koja nam se ukaže na evropskom prvenstvu za ostvarivanje dobrog rezultata. Ali, glavni turnir ovog leta je onaj u Japanu – podvlači Luburić.

Talentovani tehničar Aleksa Batak debitovaće na evropskim prvenstvima.

– Sigurno je da su emocije sjajne, uvek sam se nadao da ću jednog dana zaigrati na evropskom prvenstvu. Mislim da smo se dobro spremili, imamo malo problema sa povredama, ali daćemo sve od sebe da se pokažemo u najboljem svetlu. Za početak igramo utakmicu po utakmicu i želimo da ostvarimo dobar plasman – ističe Batak.

Na opasku da je prvi rival, Švajcarska, velika nepoznanica bivši dizač Partizana naglašava:

– Na šampionatu ima dosta nepoznanica. Danas sve ekipe igraju dobru odbojku i ne smemo protiv nikog da se opustimo. Idemo korak po korak, za svaki meč spremićemo se što bolje, a najvažnije je da pružimo. O ambicijama se dosta pričalo, ali tim se dosta promenio u odnosu na prethodne godine, tako da možemo samo da obećamo veliku borbu.

I Batak priznaje da je prioritet izboriti Olimpijske igre.

– Liga nacija nam je pomogla da se što bolje uigramo, a i znamo da je svaki meč bitan zbog svetske rang liste, jer treba da skupimo što više poena kako bi izborili poziciju koja nam donosi olimpijsku vizu – kaže Batak.

Nedeljković: Očekujem veliku borbu

I bloker Aleksandar Nedeljković debituje na evropskim prvenstvima:

– Nemam tremu. Radili smo dobro na pripremama, očekujem da se borimo do samog kraja pa ćemo videti zašta će nam to biti dovoljno. Naša grupa je interesantna. Sa domaćinom Italijom biće težak duel, Nemci i Belgijanci su veliki izazov za nas, dok su Švajcarci i Estonci malo slabiji. Potom se ukrštamo sa grupom C, gde je veliki favorit pobednik Lige nacija Poljska. Biće teško, ali svakako moramo da pobedimo ekipu takvog renomea da bi nešto uradili na EP.

Ivović uz ekipu

Marko Ivović pridružio se ekipi danas popodne. Posetimo, trofejni primač zbog stomačnog virusa nije mogao sa ekipom da otputuje u Peruđu.

Inače, Marko Podraščanin je ovog utorka proslavio 36.rođendan.

 

(Pančevac/Novosti)

SRBIJA MOĆNO DO ČETVRTFINALA Odbojkašice pobedile Švedsku i obezbedile završnicu Evropskog prvenstva!

NOLE SE VRATIO NA TRON DOMINANTNOM POBEDOM Đoković počistio Francuza u prvom kolu US opena i prestigao Alkaraza!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.