HOĆEMO RAZGOVOR O DATUMU IZBORA ALI NE PRIHVATAMO UCENE Šef SNS Vučević: Mole boga da se ne usvoji moj predlog da se cenzus vrati na pet posto!

09:41

18.09.2023

Podeli vest:

printscreen/Instagram/milosvucevic

Ministar odbrane i potpredsednik Vlade Srbije Miloš Vučević istakao je da je posebno zanimljiv dopis koji je opozicija poslala predsedniku Aleksandru Vučiću, a koje je on sinoć predstavio javnosti, ističući da se precizno razumeo njihov zahtev.

-Videli smo čitav niz kontradiktornih zahteva. Ono što smo sinoć mogli da vidimo je konfuzija u odnosu na ono što taj deo opozicije zahteva. Od četiri meseca, od najtežih pretnji ako se raspišu izbori, do toga da su posle 120 dana zaključili da treba da budu izbori. Posebno je zanimljiv dopis koji su uputili predsedniku. Njihov zahtev, precizno smo razumeli, da se raspišu izbori do kraja godine, a ne da se održe. Da se početkom marta 2024. održe. Kad je 10 babica kilavo je dete – naveo je Vučević i dodao da je SNS spremna da razgovara sa predsednikom i drugim strankama o izlasku na birališta.

Vučević je istakao da je njihovo poređenje Srbije 2023. sa Srbijom 1999. neumesno.

-Nema niko pravo da unapred kaže ovi izbori da, ovi ne. Najavljuju oni peti, šesti, ko zna koji oktobar, i to godinama. Njihovo poređenje Srbije 2023. sa Srbijom 1999. je neumesno u svakom smislu. Nigde veze. To nije ista Srbija u smislu ekonomije, demokratije, nisu iste okolnosti i ambijent je danas daleko bolji pre 30 godina. Nama ide redovni termin za održavanje lokalnih i pokrajinskih izbora. Oni neka sami sa sobom razreše, da se dogovore. Oni imaju projekciju ko gde šta treba da dobije. Đilas kaže Beograd ga samo zanima, a Aleksić bi sveopšte izbore na nacionalnom nivou. To govori o njihovoj ozbiljnosti. Mole boga da se ne usvoji moj predlog da se cenzus vrati na pet posto. Pošto vidim da su svi jaki, treba da vratimo na pet posto. Predsednik je protiv toga. Ja ne bežim od toga, a kod njih je tišina kada se to spomene“, naveo je Vučević.

(Pančevac/Dnevnik)

PANČEVAČKI AK DINAMO MEĐU 15 NAJBOLJIH KLUBOVA U SRBIJI Ostvarili uspeh na ekipnom prvenstvu Srbije za mlađe pionire!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.