DIREKTOR KBC KOSOVSKA MITROVICA UPOZORAVA: Sve nam ponestaje, plašim se banjalučkog scenarija

15:43

04.10.2023

Podeli vest:

printscreen/youtube/Kosovo online

Direktor Kliničko bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici Zlatan Elek upozorio je da se ta ustanova nalazi u katastrofalnoj poziciji jer joj polako ponestaje sve više preko potrebnih lekova.

Kako je preneo RTV, Elek je naveo da KBC Kosovska Mitrovica od 2021. godine, kada je odbijena poslednja javna nabavka, nema kontinuirano snabdevanje neophodnim lekovima.

– Sve polako ponestaje. Zavod za javno zdravlje Kosovka Mitrovica, nije u stanju, kao ni mi, da nabavi vakcine. Radimo sa zalihama iz 2021. godine i od tada neprestano upozoravamo međunarodne faktore na ovaj problem – rekao je Elek.

Naglasio je da strahuje od banjalučkog scenarija, u kom je pre 31 godinu stradalo 12 beba u Univerzitetskom kliničkom centru zbog nedostatka kiseonika.

– I nama ponestaje kiseonika. Znate da je tada zbog nedostatka kiseonika umrlo 12 tek rođenih beba. Uz to kiseonik je preko potreban i za ostale pacijente i komplikovane operacije koje sprovodimo – naglasio je Elek.

Problem je, kako kaže, i to što su sve manje zaliha lekova za onkološke pacijente.

– Sada su u porastu i onkološki pacijenti kojima takođe nedostaju neophodne terapije, a znate da onkološke terapije za njih znače život – zaključio je Elek.

APEL DIREKTORA KBC KOSOVSKA MITROVICA: Nema lekova, ostajemo bez kiseonika! Sanitetska vozila zaustavljena 185 puta

(Pančevac/RTV)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.