NAJJEDNOSTAVNIJI RECEPT ZA KREMPITE: Hrskave korice i najfiniji krem, za samo pola sata dobićete desert koji se topi u ustima

11:48

19.10.2023

Podeli vest:

Pixabay

Na spomen krempite prvo što vam padne na pamet je fina kremasta poslastica za koju treba potrošiti dosta truda i vremena, ali ovaj recept je drugačiji. Neće vam biti potrebno preveliko kulinarsko znanje i iskustvo, a za samo pola sata dobićete desert koji se topi u ustima.

Sastojci:

  • 6 jaja
  • 200 g šećera
  • 2 kesice pudinga od vanile
  • 4 kašike brašna
  • 1,5 l mleka
  • 1 pakovanje lisnatog testa
  • šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Belanca i žumanca pažljivo razdvojite. Žumanca dobro umutite sa 150 grama šećera, a potom dodajte i brašno. Od mleka odvadite malo, pa razmutite puding, a preostalo mleko stavite na ringlu da se kuva. Sipajte u njega razmućeni puding i umućena žumanca, pa kuvajte uz konstantno mešanje dok se ne zgusne. Od belanaca i 50 grama šećera umutite čvrst sneg, pa umešajte u vrući fil. Lisnato testo malo razvucite oklagijom, na par mesta ga izbušite viljuškom, pa ga pecite na obrnutom plehu 10 do 15 minuta dok ne porumeni. Kada je pečeno podelite ga na dva dela, jedan stavite na dno tepsije, premažite ga kremom, pa odozgo stavite drugi deo kore. Pre služenja pospite šećerom u prahu, secite na kocke i služite.

NAJBOLJE TESTO ZA PALAČINKE: Evo u čemu je TAJNA

(Pančevac/Stil)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.