KUVARSKA RADIONICA VOĐA IZVIĐAČA „NADEL”: Mladi skauti napravili više od 100 pravih ukusnih galeta i pojeli ih u slast!

13:11

26.10.2023

Podeli vest:

Privatna arhiva
Vođe Odreda izviđača „Nadel” priredile su kuvarsku radionicu za svoje najmlađe i nešto starije članove osnovnoškolskog uzrasta.
Prema rečima Marka Ivoševića, jednog od organizatora ovog događaja i načelnika Saveza izviđača Srbije, izviđači su organizacija koja svoje članove osposobljava za snalaženje u svakoj situaciji, pa je tako ovog puta na red došlo takoreći snalaženje u kuhinji.

Privatna arhiva

– Decu smo učili čemu služi recept, koja su osnovna svojstva nekih namirnica, kako se one ukrštaju i termički obrađuju do željenog rezultata, kako održati higijenu procesa i oprati posuđe i šta raditi s poluiskorišćenim namirnicama.

Privatna arhiva

To su bila neka od pitanja na koja je dat odnosno pokazan odgovor, a sve to je bilo u službi pripreme bakinog kolača – navodi Ivošević.

Privatna arhiva

On dodaje da je radionica bila osmišljena u etapama pripreme ovog slatkog zadovoljstva.
– Svaki član je tako mogao da odvoji belance od žumanceta, da dodaje sastojke, muti mikserom, peče, ukrašava i radi sve drugo što je potrebno. Uz kraći teoretski deo, a mnogo više praktičnog „učenja kroz rad”, rezultat je preko 100 finih, jedinstveno ukrašenih galeta, pojedenih u slast – kaže ovaj prekaljeni izviđač.
(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.