IZRAELSKA VOJSKA OKRUŽILA GAZU IZ TRI PRAVCA Spremaju se ulične borbe! MAPA

12:31

02.11.2023

Podeli vest:

IDF

Izraelske odbrambene snage napreduju kroz pojas Gaze, napredujući prema samom gradu Gazi sa tri strane. To proizilazi iz mape izraelske ofanzive objavljene na internetu.

Mapa pokazuje da sa severa grupa izraelskih trupa napreduje duž obale Sredozemnog mora. Verovatno da je uglavnom podržavaju pomorske snage, čiji su brodovi i čamci upućeni na obalu palestinske enklave.

Druga grupa izraelskih trupa napreduje sa jugoistoka, nameravajući da odseče grad Gazu od južnog dela palestinske enklave.

Konačno, treća grupa izraelskih trupa napreduje sa severoistoka, u oblast grada Bejt Hanun. Tamo su izraelske trupe već stekle uporište na brojnim teritorijama.

IDF/ Mapa

Sudeći po karti, plan izraelske komande je da opkoli grad Gazu sa svih strana. Čim najveći naseljeni centar u enklavi bude opkoljen izraelskim snagama, jedinice izraelske vojske počeće čišćenje grada. Nije slučajno što su izraelske jedinice dugo uvežbavale taktiku u urbanim sredinama na poligonima.

Pokretanjem kopnene operacije u Pojasu Gaze, Izrael se nada da će potpuno uništiti pokret Hamas, barem one njegove snage koje su koncentrisane u palestinskoj enklavi. Istovremeno, Komanda izraelske vojske vodi ofanzivu veoma pažljivo, nastojeći da minimizira žrtve među ljudstvom.

Ipak, i dalje postoje izveštaji o poginulim izraelskim vojnicima tokom operacije. Štaviše, pripadnici pokreta Hamas se aktivno suprotstavljaju napredovanju izraelske vojske, koristeći u tu svrhu dronove sa kojih bacaju bombe na izraelsku vojsku u pokretu.

(Pančevac/TV Front)

BILA JE KUPUSIJADA U GLOGONJU: Evo čija je bila najbolja pita od kupusa, čiji štand, a čije štrudele nemaju konkurenciju FOTO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.