UČENJE KROZ IGRU Najmlađi meštani Kačareva učestvovali u origami radionici, koja je samo jedna u nizu dečjih sekcija u novembru!

22:09

02.11.2023

Podeli vest:

printscreen/RTV Pančevo

U Domu kulture u Kačarevu održana je kreativna origami radionica namenjena deci predškolskog uzrasta. Ova inspirativna radionica vođena je talentovanom umetnicom Jelenom Knežević, koja je zajedno sa mališanima istraživala čarobni svet origamija.

Jedna sasvim neobicna i izuzetno kreativna radionica odrzana je Kačarevu.Naime, u Domu kulture deca prdškolskog uzrasta uživala su u origami radionici. Radionicu je držala umetnica Jelana Kovačević, koja je istakla da su ovakve radionice bitne jer razvijaju kreativnost i motoriku kod dece.

– Kad su deca mala najvažnije je da oni uče kroz igru, upravo je za to origami dobar. Origami je tehnika savijanja papira, kada deca koriste tehnku origamija aktiviraju se obe hemisphere mozga znači čitav mozak poboljšava se kordinacija oko ruku, pravi se fina motorika i vežba se pamćenje, rekla je umetnica Jelena Knežević.

Direktorka Doma kulture u Kačarevu Veronika Kerekeš Stevanovski rekla je da se ova ustanova odlučila da ceo novembar bude u zanku kreativnih dečijih radionica kako bi deca uživala ali i naučila nešto novo.

– Predvideli smo da se svake nedelje održavaju jedna do dve radionice, na njima će deca pretežno biti orijentisana na slikarske tehnike, oblikovaće, radiće, vajaće i crtaće. Imamo za to stručno angažovana lica i predvideli smo da bude što viiše uglavnom predškolskog i školskog uzrasta, istakla je Kerekeš Stevanovski.

Iz Doma Kulture u Kačarevu najavljuju da će i u narednom periodu organizovati ovakve radionice u kojima ce malisami uživati.

(Pančevac)

DOM KULTURE KAČAREVO: Kreativne radionice za decu tokom novembra

IGRANJE, DRUŽENJE I BORAVAK U PRIRODI Deca iz Starčeva, Brestovca i Kačareva uživali u pančevačkom odmaralištu na Divčibarama!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.