USPEŠNO SPROVEDENA AKCIJA „ČISTIJE, IPAK MOŽE!“: JKP „Higijena“ uklonilo 1.050 kubnih metara kabastog otpada ispred domaćinstava u Pančevu, Starčevu i Dolovu

12:18

09.11.2023

Podeli vest:

JKP Higijena

U okviru jesenje akcije „Čistije, ipak može!“ sakupljanja i odnošenja kabastog otpada ispred domaćinstava u Pančevu, Starčevu i Dolovu, JKP „Higijena“ uklonilo je 1.050 kubnih metara: starog nameštaja, ambalaže, baštenskog i sveg drugog otpada, izuzev građevinskog šuta.

Akcija je trajala od 02. do 27. oktobra, a zaposleni u radnim jedinicama „Čistači“ i „Iznošenje otpada“ odvozili su izneti otpad do deponije prema objavljenom rasporedu na Fejsbuk stranici i sajtu preduzeća. Najviše je bilo starog nameštaja, a potom biljnog otpada.

Četiri do pet ekipa s mehanizacijom – kamionima otvorenih prikolica i grajferima, tj. vozilima s dizalicom, tovarnog prostora 20 kubika, patroliralo je od ponedeljka do četvrtka po utvrđenom planu. Petkom se proveravao pređeni teren, ili se radilo po pozivu stanovništva.

Poslednjeg petka, 27. oktobra, pregledane su i očišćene sve ulice Pančeva, Starčeva i Dolova. Akcija je isplanirana tako da dovoljno radnika bude angažovano i na redovnim poslovima, te nije bilo zastajanja u svakodnevnom radu – čišćenju javnih površina i pražnjenju kontejnera.

Oktobarsko i aprilsko uklanjanje kabastog otpada sprovodi se više od dvadeset godina
da bi se pomoglo stanovništvu u odlaganju „viška“ iz domova i dvorišta i tako sprečilo
nastajanje divljih deponija.

(Pančevac)

 

JKP HIGIJENA PANČEVO OBJAVILA Ovo je raspored jesenje akcije sakupljanja i odnošenja kabastog otpada! POgledajte kada se odvozi iz vaše ulica

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.