OGLASIO SE POSLASTIČAR POVODOM NEMILOG DOGAĐAJA NA DEČJEM ROĐENDANU: Nejestivi delovi su bili u dekoraciji za koju je naglašeno da može sadržati nejestive elemente!

10:51

10.11.2023

Podeli vest:

pexels.com

Povodom slučaja koji se desio  na rođendanskoj žurci u jednoj beogradskoj igraonici kada je oko desetak mališana, prema navodima medija, završilo u bolnici i to zbog dekoracije na slatkišima, progutali su žičicu koja je držala figuricu na torti, oglasio se poslastičar kojeg su prozvali na društvenoj mreži tviter, odn. X.

Vlasnik poslastičarnice navodi da ima potrebu da se oglasi povodom nemilog događaja na kojem su, kako navodi, deca nehotice progutala deo figurice sa dekoracije kolača, a njegova poslastičarnica je bila angažovana za izradu torte i slatkiša. Njegov odgovor prenosimo u celosti:

Povodom nemilog događaja na jednom dečijem rođendanu, gde su deca nehotice progutala deo figurice sa dekoracije kolača, a naša poslastičarnica je bila angažovana za izradu torte i slatkiša, imamo potrebu da damo saopštenje o istom.

Dekoracije na tortama i slatkišima koje izrađujemo u dogovoru i na zahtev klijenata, često umeju da budu veoma zahtevne za izradu u tehničkom i estetskom smislu. Izrađujemo figure i dekoracije u raznim oblicima, dimenzijama i pozama na zahtev klijenata. Dekoracije i figure izrađujemo od jestive dekor mase, ali nekada zbog očuvanja oblika dekoracije
i figura smo prinuđeni da koristimo potporne nejestive elemente (čačkalice,poslastičarske žice i stiropor) isključivo za figure i dekoracije koje se nalaze na tortama i kolačima koje su klijenti poručili, nikako u samom proizvodu, već isključivo u dekoraciji.

Zbog dela asortimana naših proizvoda koji se dekorišu na ovakav način i na zahtev klijenata, mi na svakoj kutiji u koju se pakuju proizvodi sa dekoracijom, pored deklaracije
stavljamo i napomenu u kojoj piše: “ Dekoracija može sadržati nejestive delove, kao što su žice, trake, drveni štapići i stiropor.“.

Na isti način su bili obeleženi i proizvodi za dečiji rođendan na kome se dogodila ova neprijatna situacija. Napomena je bila istaknuta na vidnom mestu, pored deklaracije koju zahteva svaki restoran. Deca na rođendanu su pojela figure u obliku mede visine 10cm,
identične figurama sa rođendanske torte, koje su se nalazile od gore na kapkejk kolaču u vidu dekoracije (kapkejk je vrsta kolača koja u osnovi ima biskvitno testo punjeno nadevima po želji, na vrhu kolača je krem od čokolade, a specijalno po želji i zahtevu klijenta dodatnu tematsku dekoraciju u vidu figura).

Želimo da naglasimo da se tekstom na portalu čitaoci dovode u zabludu da su nejestivi delovi bili u samom kolaču, a ne u dekoraciji za koju je naglašeno da može sadržati nejestive elemente i samim tim se ime naše firme kompromituje.

Mi poslujemo već dugi niz godina i nikada nismo imali situaciju sličnu ovoj. Najbitnije od svega je da su mališani dobro, mi ćemo se ubuduće truditi da pored pismene napomene i
usmeno informišemo naše klijente da zahtevnije dekoracije mogu sadržati nejestive delove.

(Pančevac)

OGLASIO SE I VUK MOB NAKON ŠTO SU TROJICA MUŠKARACA IZBODENA NA CERAKU: Reper otkrio šta se desilo i gde je on bio u tom trenutku!

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.