ARNO GUJON: Aleksandar Vučić je jedan od najvećih državnika u Evropi

11:11

13.11.2023

Podeli vest:

Printscreen/RTV Pančevo

Kandidat na listi Srpske napredne stranke za predstojeće izbore – „Aleksandar Vučić Srbija ne sme da stane”  Arno Gujon rekao je, gostujući u emisiji „Lice nacije“ da su Srbija i Francuska istorijski povezane. Gujon koji je poznati humanitarac i koji je život u Francuskoj zamenio Srbijom, naglašava da je naša zemlja specifična po tome što, kako kaže, slobodno donosi odluke.

„Kada pratite svoju politiku, što nije lako, lakše je slušati nekog drugog, ali kada pratite svoju politiku, ipak je to za narod bolje, i to smo videli kada je bila velika kriza poput kovida, zato što smo mi mogli da sarađujemo i sa Zapadom, i sa Istokom, i sa Kinom, i to je nešto što je dobro i što treba da nastavimo tako“, rekao je Gujon.

On je istakao da je Srbija ponosna na svoju prošlost.

„Nakon tog prvog konvoja gde sam mislio da idemo zbog hitnosti situacije gde ćemo jednom ili dva puta odneti humanitarnu pomoć koja je preko potrebna u tom trenutku zato što su bili pogromi, ali da će situacija da se poboljša, da ipak nije tako strašno. Video sam da je i te kako strašno, video sam da je, nažalost, situacija ostala ista zato što oni koji su ih proganjali 17. i 18. marta 2004. godine nastavljali su nakon toga da ih proganjaju i danas žive u enklavama, a 2023. je godina. Zato mi moramo da nastavimo da im pomažemo zato što su oni hrabri i ponosni, ne odustaju. Moramo zbog njihove dece, moramo zbog njih ali moramo i zbog nas zato što je to naša ljudska obaveza, bez obzira na sve“, istakao je Gujon.

Komentarišući predstojeću izbornu trku, Gujon je naglasio da Srbija ima odlike moderne države, da postoji sloboda medija, ali da se opozicija ne ponaša korektno.

„Ali oni se kriju onda iza drugih slogana, borbe protiv nasilja itd. kako ne bismo znali da su to oni, kako bi oni dobili glasove da bi radili to, ranije su iskeno govorili šta hoće a sada se kriju zato što znaju da 95 odsto ljudi ne bi glasalo za to, i to je velika obmana, velika opasnost, i to je razlog između ostalog zašto sam odlučio da se angažujem i na političkom nivou, ne samo na humanitarnom već i na političkom, im zato sam podržao listu Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“. Sad sam bio na nekoliko mitinga, on je jedan od najvećih državnika u današnjoj Evropi jer ima veliku podršku u srpskom narodu i onda može da donese odluke u pravom trenutku, dok u drugim državama nije bilo tih odluka, nije bilo tog poverenja, nije bilo te snage, iako su u ekonomskom smislu te zemlje bile bogatije, ali nije sve u ekonomiji, nešto je i u čoveku, nešto je i u narodu. Zato apelujem na sve građane da izađu 17. decembra na izbore i glasaju za listu na kojoj sam i ja, listu „Aleksandar Vučić  Srbija ne sme da stane““, rekao je Gujon.

Govoreći o svom bogatom humanitarnom radu i o okupljanju dijaspore, Gujon je naglasio da su pripadnici dijaspore naši najbolji ambasadori.

(Pančevac/RTV Pančevo)

BRNABIĆEVA: Pričama o lažnim biračima, opozicija pravi alibi za poraz na izborima

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.