VELIKO INTERESOVANJE ZA STUDENTSKE KARTICE Mali: Za tri dana gotovo 40 hiljada prijavljenih

17:52

15.11.2023

Podeli vest:

Printscreen/RTS

Prijava za nove studenstke kartice počela je u ponedeljak, a studenti su već u prvih nekoliko dana pokazali veliko interesovanje za njih.

Kako je rekao potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali, za studentsku karticu već se prijavilo oko četrdeset hiljada studenata. Ministar je podelu studentskih kartica ocenio kako sjajnu inicijativu. Na ideju o pravljenju i podeli studentskih kartica došao je, kako ministar ističe, predsednik Vučić.

– Vidim po odzivu studenata da su to odlično prihvatili – istakao je ministar Mali.

Ministar je još jednom pozvao sve studente da se prijave za studentsku karticu koja im nudi niz pogodnosti. Pored već najavljenog popusta na avionske i vozne karte, studentima će biti dostupni i drugi popusti.

– Od „Er Srbije“ koja nudi 10 posto popusta na avionske karte, „Srbija voz“ koja daje karte na vozni prevoz od 20 posto… Tu su i druge pogodnosti, knjižare, biblioteke, osiguranje… Sve ono što je važno za studente. Svi smo mi bili studenti u nekom trenutku, znate koliko je važno da uštedite svaki dinar – navodi ministar i dodaje da će kartice biti platne, a izdaje ih „Poštanska štedionica“.

– Ono što je velika pogodnost za sve naše studente – sa jedne strane otvaranje i održavanje računa je besplatno, banka Poštanska štedionica će svakom studentu uplatiti i 500 dinara na tu karticu prilikom otvaranja. Mislim da je to pravi način da našim studentima pokažemo taj deo brige o njima – zaključuje ministar Mali.

Kako se prijaviti za studentsku karticu?

Na portalu Uprave za trezor, na adresi zsk.trezor.gov.rs, počela je prijava studenata za nove studentske kartice.

Studenti će prilikom prijave unositi JMBG, birati fakultet, unositi broj mobilnog telefona kako bi bili obavešteni kada je kartica gotova i biraće ekspozituru banke Poštanska štedionica gde žele da preuzmu karticu.

Studenti će, takođe, prilikom prijave, davati saglasnost za obradu podataka.

STUDENTSKE KARTICE OD 1.DECEMBRA: Popusti za sve akademce srpskih univeziteta

Kurir.rs/Novosti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.