Gasni interkonektor važan za Srbiju, EU poklonila 50 miliona evra

U nedelju će biti svečano otvoren, a koštao skoro 90 miliona evra:

22:41

09.12.2023

Podeli vest:

printscreen/TV Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je večeras da je Gasni interkonektor, koji će sutra biti svečano otvoren, koštao skoro 90 miliona evra, a da je čak 50 miliona evra poklonila Evropska unija, ističući da je Gasni interkonektor za Srbiju izuzetno važan.

– Najpre, povezani smo sa Bugarskom, preko interkonektora, što je 60 odsto naše godišnje potrošnje. To nam omogućava da zakupimo deo azerbejdžanskog gasa. Da uvek imamo bolju diverzifikaciju i slično. Mi smo ovde završili i tri regularne stanice, što znači da će tri opštine imati gas, nešto što znači život, i bolju i zdraviju životnu sredinu – rekao je Vučić za Pink.

Kako je naveo, sutra će u Nišu povodom obeležavanja početka rada Gasnog interkonektora Srbija-Bugarska, ugostiti predsednika Republike Azerbejdžan Ilhama Alijeva, predsednika Republike Bugarske Rumena Radeva.

U osam sati, kako je naveo predsednik, biće bilaterala, a onda se ide na zvanično otvaranje.

– Dolazi i Bobajev, najvažniji čovek posle Alijeva, te će kod nas biti mnogo ministara. Mali, Dačić, ministarka poljoprivrede, Selaković…Imamo bilateralne susrete sa njima. Sa Azerbejdžanom imamo i dobru saradnju kada je u pitanju oružje. Zahvaljujući njima dobar deo industrije nama funkcioniše. Imaćemo i vojnu vežbu sutra – objašnjava Vučić.

Predsednik Vučić kaže da Srbija dobija gas redovno, a da je jedini problem taksa, o čemu će se sutra govoriti.

ZAINTERESOVAN SAM ZA SRBIJU I POBEDU: Predsednik Vučić o izborima, opoziciji, gasnom interkonektoru

(Pančevac/24sedam.rs)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.