ŽIRI NIN-OVE NAGRADE SAOPŠTIO UŽI IZBOR OD 12 ROMANA: Matijević, Barna, Srdić…

12:18

11.01.2024

Podeli vest:

Pixabay

Žiri jubilarne 70. NIN-ove nagrada nagrade saopštio je danas uži izbor od 12 romana, sa konkursa na koji je bilo pristiglo 188 naslova, saopštili su danas organizatori.

Žiri u sastavu Milena Đorđijević, Žarka Svirčev, Violeta Stojmenović, Tamara Mitrović i predsednik Goran Korunović u uži izbor su uvrstili romane „Godina bez proljeća” pisca Adnana Repeše, „I onda opet, iz početka” Filipa Grujića i „Pesmu o tri sveta” Vladimira Pištala.

U konkurenciji su i Stevo Grabovac sa „Poslije zabave”, Nađa Petrović i „Meduze žive zauvek dok ih ne uhvate”, „Vila fazanka” Bojana Krivokapića, „Pakrac” Vladana Matijevića, Marko Pišev sa „Tajnim svatom” i Dejan Ognjanović sa „Zdušnicama”.

Za NIN-ovu nagradu konkurišu i Laura Barna sa romanom „Skupljačima slučajeva”, „Autosekcija” Srđana Srdića i Ljubomir Koraćević sa „U zemlji Franje Josifa”.

„Najuži izbor biće poznat za sedam dana, a 29. januara, oko podneva, biće saopšteno ime 70. dobitnice ili dobitnika NIN-ove nagrade”, saopštio je časopis NIN, prenosi Tanjug.

Prošlogodišnja dobitnica NIN-ove nagrade je Danica Vukićević za roman „Unutrašnje more”, u izdanju Nojzaca.

(Pančevac/Politika)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.