STARČEVO Pripremljeni su projekti za rehabilitaciju ulica Bečejske, Subotičke, Moše Pijade i Petra Drapšina

12:28

25.01.2024

Podeli vest:

Printscreen/YT

Predsednik Saveta Mesne zajednice Starčevo Petar Andrejić ističe da je razvoj tog mesta sistematičan, pa je shodno tome nastavljena izgradnja putne infrastrukture, a napravljen je i parking kod pravoslavnog groblja.
– Pripremljeni su i projekti za rehabilitaciju ulica Bečejske, Subotičke i Moše Pijade, kao i za popravku delova kolovoza u Ulici Petra Drapšina. Već posedujemo i projekte za izgradnju biciklističke staze kroz naselje, kao i za kružni tok kod PIK-a. Tokom redovnog uređenja naselja, kao i prolećne i jesenje akcije odnošenja kabastog otpada, zajedno s komunalnim preduzećima „Starčevac” i „Higijena”, brinulo se o izgledu javnih zelenih površina i dečjih igrališta u naselju. Park u centru sada ima novi izgled, a izvedeni su radovi na stazama i rasveti. Rekonstruisan je deo zgrade Mesne zajednice, koju sada koriste lokalna udruženja žena i penzionera, a na celom tom objektu se radi i na „sečenju” vlage. Zajedno s Gradom Pančevom, nakon julskih vremenskih nepogoda promptno je reagovano kada je stradao krov na rimokatoličkoj crkvi, koji je ubrzo saniran – kaže predsednik.
On navodi i redovne i tradicionalne manifestacije, poput nekoliko tematskih bazara, „Dana druženja” i podele novogodišnjih paketića, koje su realizovane zajedno s lokalnim ustanovama i udruženjima.
– U narednoj godini nameravamo da realizujemo postojeće projekte putne i druge infrastyrukture, poput rekonstrukcije krova na Domu kulture i izgradnje kapele i parkinga na rimokatoličkom groblju. Bilo bi dobro da se rekonstruiše i postojeća pešačko-biciklistička staza od centra do Rafinerije i izgradi nova duž Partizanske ulice. Crna tačka kod „Lolinice” mora da bude rešena postavljanjem semafora. Treba nastaviti uređenje muzejskog prostora, a potrebno je naći rešenje za zadovoljavajuću sportsku salu, što je višedecenijska želja Starčevaca. Isto koliko i gasifikacija, očekivanja su da će u narednoj grejnoj sezoni meštani moći da koriste ovaj energent, jer je mreža potpuno spremna za rad – najavljuje Andrejić.

(Pančevac)

BANATSKI BRESTOVAC Trebamo otresišta, jer je veliki problem kada blato iz njiva završi na putevima

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.