PRVI SERTIFIKOVANI ORGANSKI SIR I KAJMAK SA ZLATIBORA Mleko koje dolazi sa obronaka planine

13:16

30.01.2024

Podeli vest:

Pixabay

Privredno društvo za razvoj poljoprivrede „Zlatiborski eko-agrar”, čiji je osnivač opština Čajetina, duže od decenije pruža podršku malim proizvođačima kojima ova lokalna samouprava pomaže značajnim sredstvima i redovnim subvencijama.

U okviru delatnosti „Eko-agrara” radi i savremena mlekara „Naša Zlatka” iz Krive Reke, sa opremom za preradu 3.000 litara mleka dnevno u tradicionalne zlatiborske proizvode sir i kajmak (mleko otkupljuju isključivo od domaćina stočara sa teritorije ove opštine). Izražena je potražnja za proizvodima „Naše Zlatke”, ona „belim mrsom” snabdeva i hotele i restorane na turističkom Zlatiboru.

Nedavno je u okviru zimskog turističkog sadržaja održanog na „Gold gondoli”, prve sertifikovane organske mlečne proizvode „Naše Zlatke” promovisao „Eko-agrar”.

– Krajem 2023. godine dobili smo sve potrebne sertifikate za organsku proizvodnju. Mlekara „Naša Zlatka” jedina je sertifikovana organska mlekara u Srbiji, njeno mleko dolazi sa obronaka planine Zlatibor i jedina ima sertifikovan organski sir i kajmak. Promocija organske ishrane u današnje vreme je posebno važna, zato što ovi proizvodi promovišu zdravlje i očuvanje životne sredine – izjavio je za lokalne medije direktor „Zlatiborskog eko-agrara” Marko Marić.

(Pančevac/Politika)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.